Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

WTCR 2020 - Ehrlacher a bajnok, Tassi a legjobb magyar

WTCR 2020 - Ehrlacher a bajnok, Tassi a legjobb magyar
Zsiska Ferenc

A spanyolországi Alcanízban rendezett utolsó versenyhétvégén Yann Ehrlacher, a Lynk&Co francia pilótája nyerte a WTCR idei szezonját, míg a legjobb magyar hat forduló és 16 futam után a 99 ponttal 12. helyen záró Tassi Attila lett a Hondával.

 

 

 

    Az idényzáró vasárnapi versenyek közül az elsőt az argentin Esteban Guerrieri (Honda), a másodikat a francia Yvan Muller (Lynk&Co), míg a harmadikat az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) nyerte.
    Ehrlacher a második futamon hatodik lett, ezzel bebiztosította világkupa-sikerét, és 24 évesen a sorozat történetének legfiatalabb győztese lett.
    A magyarok közül az első versenyen Tassi 10., a tavaly vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai) 16., Boldizs Bence (Cupra) 17. lett, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) nem tudta befejezni a futamot. A második viadalon Michelisz az ötödik, Tassi a nyolcadik, Kismarty-Lechner pedig a 14. pozícióban ért célba, míg Boldizs kiesett. Az idényzáró futamon Michelisz hetedik, Tassi a 11., Boldizs a 17., Kismarty-Lechner a 19. lett.
    Az összetett pontversenyben Ehrlacher (234 pont) mögött Muller (195) lett a második, Guerrieri (194) a harmadik. Boldizs és Kismarty-Lechner csapattársa, a magyar Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona hetedikként zárt (168). Tassi (99) a 12., Michelisz (93) a 13., Boldizs (34) a 18., Kismarty-Lechner (17) pedig a 19. helyen végzett.

MTI

Nyitókép:Zsiska Ferenc- Hungaroring WTCR 2019