Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert

 Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert alapításának 250.  évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek.

 

 

 

     Az ELTE botanikus kertjének szerdai közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt. A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik örökbe fogadható.
    Az örökbefogadók adományaikkal  támogatják.
    Három kategóriában lehet örökbe fogadni. Az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények örökbefogadásával, a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadással támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt. A Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fákat, illetve egész területek fenntartását támogathatja az örökbefogadással.
    Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál.
    További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.

MTI

Címkék