Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szombaton újra élő közvetítés látható a Vígszínházból

Szombaton újra élő közvetítés látható a Vígszínházból

 Márai Sándor Hallgatni akartam című művének színpadi adaptációjával folytatódik szombaton a Vígszínház online közvetítéseinek sorozata.

 

 

    A Hegedűs D. Géza előadásában látható monodráma a 20. század egyik legmegrázóbb évtizedének történetét öleli fel - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
    Mint írják, a Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. A kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis ez a mű tekinthető Márai első, emigrációban írt, befejezett művének.
    A kezdő dátum az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, amellyel az író szerint elveszett a klasszikus Európa. Az előadáson így végigvonul a polgárság sorsának, szerepének kérdése is.
    A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak. Emellett egy szakítástörténet is, hiszen befejező dátuma 1948. augusztus 31., az a nap, amikor Márai Sándor elhagyta Magyarországot - áll a közleményben.
    A Marton László rendezésében látható előadás zenéje Tallér Zsófia munkája, a produkció dramaturgja Radnóti Zsuzsa. Az élő közvetítés november 28-án 19 órától az eSzínházzal való együttműködésben látható.

MTI

Címkék