Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jövő decemberben lesz a téli Universiade

Jövő decemberben lesz a téli Universiade

Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.

 

 

 

    A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői beszámolója szerint ezt leszámítva viszont 2021-től az egyetemisták és főiskolások seregszemléjére már megújult névvel, Egyetemi Világjátékokként kerül sor.
    "Bízva a járványhelyzet javulásában 2021. augusztus 18-29. között - az olimpia után - a tervek szerint megrendezik az Egyetemi Világjátékokat a kínai Csengtuban. Tizennyolc sportágban avatnak bajnokokat, a MEFS már október elején tájékoztatta az érintett sportszövetségeket az esemény előkészületeiről, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség által szabott részvételi feltételekről" - mondta Juhász Péter, a MEFS főtitkára.
    A sportvezető összességében 13-14 sportágban 150-200 fő részvételére számít. Jelezte, hogy január 18-ig kell leadni az elvi nevezéseket, amely egyben a sportágankénti részvételi szándék megerősítése.
    "A téli játékok a halasztás miatt még téli Universiade néven a tervek szerint december 11-én kezdődnek Luzernben" - mondta Juhász Péter.

MTI

Címkék