Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újabb gépjárműveket ajánlottak fel a járvány elleni védekezéshez

 Újabb gépjárműveket ajánlottak fel a járvány elleni védekezéshez

Újabb tíz - Volkswagen Jetta típusú - gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára. A köztársasági elnök felesége az alkalomból az összefogás fontosságát hangsúlyozta csütörtökön Budapesten.

 

 

 

    Herczegh Anita, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, a sajtótájékoztatón kiemelte: a koronavírus-járvány elleni védekezéshez minden ember, minden foglalkozási ág hozzáteheti a maga erejét. Egy autókereskedő cég gépjárművek felajánlásával és flottakezelés biztosításával, az orvostanhallgatók önkéntes tesztelés végzésével - fűzte hozzá.
    A védelmi szabályok, köztük a helyes maszkhasználat fontosságáról szólva köszönetet mondott azoknak, akik "eddig is felismerték, hogy mit tehetnek hozzá ehhez az összefogáshoz".
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke arról beszélt: a diákok önkéntességből, a felajánlók nagylelkűségből, az orvosi, egészségügyi személyzet pedig áldozatvállalásból mutat példát. Öt autót az Országos Mentőszolgálaton keresztül a szűrésben részt vevő diákok kapnak, további egy-egy járművet kap az ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, budapesti Bethesda Gyermekkórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház - ismertette.
    Az adventre és a közelgő ünnepi időszakra utalva azt mondta: "bármennyire is nehéz lesz az idei karácsony", az orvosok, az ápolók és a fiatalok emberéletek mentésével és gyógyításával "hatalmas ajándékot tesznek mindannyiunk közös karácsonyfája" alá.
    Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora a felajánlást megköszönve arról beszélt, hogy a járvány kezdete óta az SE hallgatói, rezidensei, szakorvosai "nap mint nap tanúságot tesznek példaértékű helytállásukról".
    Jelezte, az év elején a végzősök 97 százaléka dolgozott valamilyen egészségügyi intézményben önkéntesként, augusztus óta segítik az egyetemi PCR-szűrés kapacitásának bővítését, október 29-e óta részt vesznek az országos mintavételezésben, illetve csatlakoztak az országos pedagógusszűréshez és részt vállalnak a betegellátásban is.
    Dalnoki Balázs, a Porsche Hungaria Volkswagen márkaigazgatója és Koleszár Róbert, a Mercarius Kft. ügyvezető igazgatója a segítségnyújtás fontosságáról beszélt, felidézve cégeik korábbi - a járvány első és második hullámában - tett felajánlásait is.

MTI

Nyitókép:A koronavírus-járvány elleni védekezéshez felajánlott újabb tíz - Volkswagen Jetta típusú - gépjármű az átadáson a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének udvarán 2020. december 10-én. Az autókat a Porsche Hungaria Kft. és a Mercarius Kft. ajánlotta fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára. Öt autót az Országos Mentőszolgálaton keresztül a szűrésben részt vevő diákok kapnak, további egy-egy járművet kap az ajkai Magyar Imre Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, budapesti Bethesda Gyermekkórház, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház. MTI/Kovács Tamás