Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jónak lenni jó! - Csaknem 185 millió forint gyűlt össze

Jónak lenni jó! - Csaknem 185 millió forint gyűlt össze

Csaknem 185 millió forint gyűlt össze vasárnap késő estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány.

 

    Mint a vasárnapi műsorban elhangzott, a 13616-os szám a jövőben is élni fog, továbbá várják a felajánlásokat az év végéig azokra a tárgyakra is, amelyek fix áron megvásárolhatók és még nem találtak gazdára.
    Az idén a kampány támogatói autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.
    Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a műsorban kiemelte: az alapítvány elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyerekeknek és családoknak. 2018-ban egy ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, azt álmodták meg, hogy létrehoznak egy olyan mintaházat, amelyben a gyerekeket és a családokat tudják segíteni. Minél hamarabb diagnosztizálják a gyerekeket, hogy megkaphassák azokat a fejlesztéseket, amelyek segítségével teljesebb életet élhetnek.
    Kiemelte: nagyon sok családot érint az autizmus, de nem beszélünk róla eleget. Az alapítvány célkitűzése az edukáció és az elmúlt másfél hónapban a kampányban bemutathatták a nézőnek azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekeknek és a családoknak nap mint nap szembe kell nézniük. "Nagyon jó volt látni, hogy karácsony közeledtével az emberek összefognak" - hangsúlyozta az alapítvány elnöke.
    Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa kiemelte: a mintaház az intézmény telephelyén valósul meg, mind az épületet, mind a környezetét el tudják úgy készíteni, hogy az speciálisan az autista gyerekeket segítse.
    Kiemelte: Magyarországon ez az első olyan egészségügyi intézmény, ahol multidiszciplináris csapat, egy csoport szakember dolgozik azon, hogy a diagnosztizált kisgyerek készségeit és képességeit feltárja, különféle modulokon keresztül fejlessze és a családot is segítse.
    Mint mondta, minden gyerek problémája más, nekik arra kell készülniük, hogy megtalálják ezeket, terápiákat, számos fejlesztési lehetőséget kínáljanak. Ebben a házban harminc szobában, kezelőhelységben folytathatják a munkát, és egész sor szakember foglalkozik majd a gyerekekkel és a családokkal - mondta.
    Az adás ideje alatt hét tárgyra lehetett licitálni. A Labrosse Dani képzőművész és a STRAND Fesztivál közönsége által készített monumentális Balaton-festmény 2 millió forintért talált gazdára, Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó meze pedig 550 ezer forintért. Melocco Miklós szobrászművész Léda és a hattyú című kisplasztikája 450 ezer forintért kelt el, Benkő László egyedi tervezésű fellépőruhája 300 ezer forinton zárta a licitet. A Herendi Porcelánmanufaktúra főnixmadár figurájára 1 millió forinton, a különleges horvát sakktábla 890 ezer forinton zárt. A  Ferencvárosi Torna Club által licitre bocsátott relikvia, az FC Barcelona játékosai által aláírt mez 550 ezer forintért talált gazdára.
    A fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hujonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
    A 13616-as szám tárcsázásával vagy a 13616-as számra küldött smssel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

MTI

Nyitókép: Felajánlott tárgyak a közmédia Jónak lenni jó! műsorában az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának stúdiójában 2020. december 20-án. A kilencedik jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. MTI/Cseke Csilla