Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újévi koncert pénteken a Bartók Rádióban és az M5 műsorán

Újévi koncert pénteken a Bartók Rádióban és az M5 műsorán

Közös koncerttel köszönti az újévet az Magyar Rádió zenekara és a Zeneakadémia: az Újévi nyitányt pénteken este hat órától a Bartók Rádió, este fél 8-tól pedig M5 csatorna közvetíti.

 

 

 

    Kovács János vezényletével Erkel, Liszt, Dohnányi, Kodály és Bartók művei csendülnek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia ifjú növendékeinek előadásában - közölte az MTVA Sajtó Osztálya kedden az MTI-vel.
    A koncerten a magyar zeneművészet nagyjainak művei, egyebek mellett a Erkel Ferenc Hunyadi László című operájából a Palotás,  Kodály Zoltán Háry János című daljátékból az Intermezzo, valamint Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiája hangzik el.
    Az est házigazdája Bősze Ádám, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz. A közlemény idézi a műsorvezetőt, aki azt hangsúlyozta, hogy a magyar nemzet egyedülálló zeneszerzőket, muzsikusokat, énekeseket adott a világnak, akik mind megjelennek az újévi koncertben.
    Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora arról beszélt, hogy ezúttal is a Magyar Rádió méltán népszerű Szimfonikus Zenekara teremti meg az új év ünnepének kivételes légkörét, de ezúttal az online térben.
    "Büszkék vagyunk a Zeneakadémia fiatal szólistáira, közreműködő tehetségeinkre: Devich Gergelyre (cselló), Fekete Borbálára (népi ének), Pusker Júliára (hegedű), Seidl Dénesre (trombita)" - emelte ki.

MTI

Nyitókép:Fotograf Jylland fotója a Pexels oldaláról