Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT eladásai, a CUPRA azonban sikeres volt

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT eladásai, a CUPRA azonban sikeres volt

Negyedével csökkentek tavaly a SEAT autóeladásai világszerte, rekordot döntött viszont a konszern új márkája a CUPRA 

 

 

 

A spanyol SEAT S.A. autógyártó vállalat tavaly 427 ezer autót értékesített világszerte SEAT és CUPRA márkáiból, 25,6 százalékkal kevesebbet a 2019-es 574 ezres rekordnál.
Legnagyobb piacán, a forgalmának több mint a negyedét adó Németországban 109,5 ezer autót értékesített tavaly a SEAT, 17,9 százalékkal többet az előző évinél.
Spanyolországban 32,1 százalékkal 73,3 ezerre csökkentek az eladások, de ezzel együtt is piacvezető maradt a márka. A spanyol mellett a koronavírus-válság által leginkább érintett piacon, Nagy-Britanniában 33,8 százalékkal esett vissza a SEAT forgalma tavaly, 45,6 ezer eladott autóra.
Voltak azonban olyan piacok is, ahol a járvány ellenére növelni tudta eladásait a SEAT: Törökországban például 95,3 százalékkal 11,6 ezerre, Izraelben pedig 13 százalékkal 10,4 ezerre.
A konszern márkái közül a SEAT eladásai tavaly 27,3 százalékkal 399,6 ezerre csökkentek, a CUPRA eladásai viszont 11 százalékkal 27,4 ezres rekordra emelkedtek. A CUPRA decemberben havi eladási rekordot is elért 3600 darab, az egy évvel korábbinál 93,1 százalékkal több autó értékesítésével. A márkából a konszern 2018-as alapítása óta már több mint 65 ezret értékesített. A CUPRA márka tavalyi eladási rekordja jórészt az elektromos-hibrid modellek piaci sikerének tudható be.
Magyarországon 2020-ban 2864 SEAT-ot értékesített a 11 tagú márkakereskedői hálózat - tájékoztatta az MTI-t Papp Zoltán márkaigazgató.
Elmondása szerint a SEAT nagy reményeket fűz az idén az elektromos és hibrid modellek értékesítéséhez. A magyar piacra is megmegérkezik a SEAT Leon hibrid változta, valamint a SEAT Tarraco e-HYBRID. Az idei első negyedévében a CUPRA piacra dobja a Formentor két plug-in hibrid változatát, az év második felében pedig megjelenik a CUPRA el-BORN, a márka első teljesen elektromos modellje.

MTI

 

 

Címkék