Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Müpa Home Live: a Lázár tesók online lemezbemutatója

Müpa Home Live: a Lázár tesók online lemezbemutatója

Online mutatják be a Lázár tesók nemrég megjelent első stúdiólemezüket január 21-én a Müpa Home Live közvetítéssorozat keretében.

 

 

 

    A Lázár testvérpár (Lázár Domokos és Lázár Ágoston) nevét a közönség leginkább az Esti Kornél és az azóta feloszlott Pegazusok Nem Léteznek zenekar tagjaiként ismerheti. Ketten együtt eleinte csak egy-két felkérést vállaltak, ahol néhány feldolgozás mellett főként saját zenekaraik dalait adták elő akusztikus verzióban.
    "Egy idő után úgy éreztük, van bennünk késztetés arra, hogy kifejezetten erre a duóra írjunk, és olyan ötleteken, szövegeken agyaljunk, amelyeknek kettőnk akusztikusabb, csendesebb énje és e duó hangzásvilága komfortosabb lehet, mint a nagyszabásúbb-hangosabb rockzenekari keret" - fogalmazott Lázár Domokos egy korábbi interjúban.


    A Lázár tesók első hivatalos dala, a Szabadon él 2019-ben készült el, majd tavaly novemberben megjelent a lemez is. A Hullámtörés című korongot a tavaszi karanténidőszak három hónapja alatt rögzítették. Az elsősorban gitárra, csellóra és zongorára épülő, csendes, merengős dalokban itt-ott Yann Tiersen és Manu Chao zenéjének hatása is felfedezhető, de a testvérpár szeretett volna elszakadni a tőlük megszokott zenei és hangzásvilágtól.
    A lírai és érzékeny lemez sokkal személyesebb lett, mint az anyazenekarokban megszokott dalok. Az intim hangulat érvényesülhet a január 21-én 20 órakor kezdődő lemezbemutatón is, ahol a zenészek mellett csak a Müpa kamerái lesznek jelen a Fesztivál Színházban. A koncerten a Lázár fivéreket (gitár, ének) a lemezen is közreműködő vendégek - Csernovszky Márk (zongora, metalofon), Porkoláb Janka, Rátkay Áron (cselló) - egészítik ki.
    Az esemény a Müpa honlapján és hivatalos YouTube csatornáján látható és hallható.

MTI