Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Monte-Carlo rali - Ogier a nyolcadik vb-címért száll harcba

Monte-Carlo rali - Ogier a nyolcadik vb-címért száll harcba
Zsiska Ferenc

Csütörtökön kezdődik a nagy hagyományokra visszatekintő monte-carlói nyitánnyal a rali-világbajnokság idei szezonja, melynek során négy kontinensen 12 versenyt rendeznek, a címvédő Sébastien Ogier pedig a nyolcadik vb-diadaláért indul.

 

 

A versenysorozat szerdai közleménye emlékeztetett rá, hogy a 25 éve tartó WRC-korszak ebben az évben lezárul, jövőre ugyanis a versenyautók már hibridhajtásúak lesznek.
A 37 éves Ogiernek a mostani lesz az utolsó vb-idénye, a címvédésért pedig egy Toyota Yaris volánja mögött száll harcba, csapattársa a walesi Elfyn Evans, valamint a finn Kalle Rovanperä lesz. Ogier eddig hét alkalommal győzött már a Monaco környékén rendezett szezonnyitón, ha most sem talál legyőzőre, akkor rekordot jelentő nyolcadik alkalommal diadalmaskodik a viadalon, amely az idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját.
A konstruktőrök versenyében címvédő Hyundai többek között a belga Thierry Neuville-lel, valamint az észt Ott Tänakkal indul a vb-n, a harmadik i20 versenyautót pedig most a spanyol Dani Sordo vezeti, de a gépet az idény során felváltva használja majd az ír Craig Breennel.

A Toyota és a Hyundai küzdelmét a Ford nehezítheti meg, a Fiestákkal a finn Teemu Suninen és a brit Gus Greensmith szólhat bele az élmezőnyben folyó küzdelembe.
Az idénynyitó Monte-Carlo ralin 14 gyorsasági szakaszon 257,64 kilométeres versenytáv vár az indulókra, akik között magyar páros is lesz, az RC4 géposztályban egy Ford Fiestával a László Zoltán, Berendi Dávid kettős áll rajthoz.

MTI