Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A pandémia erős hatással volt az európai gumiabroncs piacra

A pandémia erős hatással volt az európai gumiabroncs piacra

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association - ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2020 negyedik negyedéves, illetve egész évre vonatkozó gumiabroncs-eladási statisztikáit.

 

 

 

2020 nagyon nehéz év volt az iparág számára. A legnagyobb mértékben az első beépítésű (original equipment, OE) szegmens érintett: a személyautóknál 23%, a teherautóknál 18 %-os visszaesést regisztráltak. Az elhasználódott abroncsok cseréjeként vásárolt abroncsok piacán 12%-os csökkenést jelentettek a tagok. Részletesebb bontásban mindez a következőképpen néz ki: téli személyautó abroncsok: -20%, nyári személyautó abroncsok: -13%. Töretlen viszont a vásárlói kedv a személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok iránt, itt 5% pluszt jegyeztek fel. A  csereként vásárolt teherautó-gumiabroncs szegmensben -4%-ot regisztráltak, a motorkerékpároknál ez a szám -9%, míg a mezőgazdaság hozta a 2019-es szintet.

„A Covid-19 járvány – ennek folyományaként az elrendelt lezárások és a korlátozások, az ezt követő gazdasági válság, amely néhány iparági üzem bezárását is magával hozta – nos, ez mind erőteljesen befolyásolta az abroncságazatot, nemcsak az értékesítés, hanem a munkahelyek csökkenése szempontjából is.” - nyilatkozta Fazilet Cinaralp asszony, az ETRMA főtitkára, hozzátéve, hogy „sajnos a személyautók OE szegmensében mért igen jelentős csökkenés nem meglepetés; sokkal inkább közvetlen következménye az európai személygépkocsi-ipar Covid-19 járvány következtében elszenvedett 23,7%-os csökkenésének.”

A negyedik negyedévben már láthatóak az élénkülésre mutató apró jelek, elsősorban a csereként vásárolt mezőgazdasági, motorkerékpár és teherautó gumiabroncsok terén, miközben a legnagyobb piac – a személyautóké – továbbra is negatív tartományban maradt. A viszonylag enyhe tél – mialatt a korlátozások egy része is érvényben maradt – miatt sokan döntöttek úgy, hogy nem cserélik le nyári abroncsaikat téli szettre.

A jelentésben Cinaralp asszony hangsúlyozza, hogy „kulcsfontosságú lesz ágazatunk számára az együttműködés folytatása az Európai Unió intézményei és a nemzeti kormányok között annak érdekében, hogy támogatási rendszereket dolgozzanak ki fellendülés megkönnyítésére. A cél a gazdaság és a társadalom támogatása, az eddig példa nélkül álló válság magunk mögött hagyása.”

 

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével.

A gumiabroncsipar a magyar gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. Magyarországon az iparág 7 vállalata - az Apollo-Vredestein, a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Hankook, a Michelin és a Pirelli - képviselteti magát önálló nagykereskedelmi egységgel, közülük 4 cég hazai gyártókapacitással is rendelkezik, és folyamatosan fejleszt.

Az ágazatban foglalkoztatottak száma folyamatosan nő, közvetlenül mintegy 6 ezer, közvetve pedig több mint 15 ezer fő. A szövetség becslése szerint a magyar gumiabroncs-iparág GDP 1,5%-át állítja elő. Az ágazat belföldi értékesítésének és exportjának értéke tavaly már meghaladta az 529 milliárd forintot.

A szövetség elsődleges küldetése, hogy képviselje a gumiabroncs-iparági szereplők törvényes érdekeit Magyarországon. A HTA - a nemzeti és európai versenyszabályok folyamatos figyelemmel kísérése mellett - segíti a hazai gyártókat és nagykereskedőket abban a törekvésükben, hogy az abroncsgyártással és -felhasználással kapcsolatos törvények, hazai és európai uniós szabályozások megfelelő szakmai felügyelet mellett készüljenek el. 

A szervezet általános célja, hogy a gumiabroncs-iparról és a gyártott termékekről minél több hasznos ismeretet adjon át a lakosság számára, tájékoztassa az iparági szereplők tevékenységéről a gazdasági és politikai élet résztvevőit, valamint hozzájáruljon egy megfelelő és globálisan is versenyképes jogi és szabályozási környezet kialakításához.

A HTA stratégiai törekvései elérésében több hazai szakmai szervezettel kötött megállapodást és működött együtt, időrendben: GRSP Magyarország Egyesület és OBB (ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság), MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége), HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség), MASZSZ (Magyar Autós Szakmai Szövetség) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogutója az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A HTA megalakulása óta tagja az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetségének (ETRMA), amely az európai gumiabroncs-ipar központi szövetsége, és irodája Brüsszelben található.

Forrás:Magyar Gumiabroncs Szövetség