Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tavasszal a BMW új modellváltozatokkal fokozza a vezetés élményét

Tavasszal a BMW új modellváltozatokkal fokozza a vezetés élményét Tavasszal a BMW új modellváltozatokkal fokozza a vezetés élményét Tavasszal a BMW új modellváltozatokkal fokozza a vezetés élményét Tavasszal a BMW új modellváltozatokkal fokozza a vezetés élményét

A BMW M5 CS mellett érkezik a BMW 4-es Coupé két, hathengeres dízelmotorral hajtott kiadása és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt BMW 2-es Gran Coupé, a vezetés élményét hirdető paletta számos modellsorozatát pedig innovatív felszereltségi tételek színesítik.

 

 

2021 tavaszán egyértelműen a BMW M5 CS piaci premierjére vetül majd a legtöbb reflektorfény, hiszen a BMW M5 Competition műszaki alapjaira épített első különkiadás a BMW M GmbH valaha készített legerősebb sorozatgyártású modelljeként érkezik meg az utakra, letaglózó ereje mellett vérpezsdítő menetteljesítményével és rendkívüli exkluzivitásával nyomatékosítva a bajor prémiummárka szoros motorsport-kötődéseit. Idén márciusban azonban a prémium kompaktok és a prémium középkategóriás modellek sokszínűségét is új szintre emeli a gyártó: érkezik a BMW 4-es Coupé két új modellváltozata és az összkerékhajtású BMW 2-es Gran Coupé. Sőt mi több, számos modellsorozat alapfelszereltségét és opcionális extrafelszereltségi palettáját vonzó újdonságok színesítik tovább, a vezetési élmény mellett az autók által kínált utazási kényelmet, személyre szabhatóságot és biztonságot is fokozva.

A szénszálból készült M Carbon tető, amely eddig csak a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportmodelljeinek kiváltsága volt, 2021 márciusától a BMW 3-as limuzin és a BMW 4-es Coupé legerősebb modellváltozataihoz is elérhetővé válik. A BMW M8 vezetési élményét eközben újabb könnyűszerkezetes elemek optimalizálják tovább: a luxusszegmens három nagyteljesítményű etalonjához idén tavasztól az opcionális extrafelszereltség részeként az új fejlesztésű, szénszálból készült M Carbon kagylóülések is megrendelhetők lesznek. A BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltsége aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) bővül, a 7-es BMW-hez, 8-as BMW-hez, valamint BMW X5, BMW X6 és BMW X7 modellekhez alapfelszereltségként kínált vagy opcionális extrafelszereltségként megrendelhető négyzónás automata légkondicionálóban pedig új, nanoszálas szűrőtechnológia emeli új szintre az utastér levegőminőségét. A BMW X5 és a BMW X6 opcionális extrafelszereltségi portfóliójára megérkeznek a BMW Individual Shadow Line fényszóróházai, egyes BMW modellek digitális szolgáltatásai között pedig idén áprilistól megjelenik a BMW News okosalkalmazás.

Nagyteljesítményű limuzin exkluzív motorsport-jegyekkel: a BMW M5 CS

A BMW M3 CS, a BMW M4 CS és a BMW M2 CS után 2021 márciusában a BMW M5 különkiadása is világpremierjét ünnepli. A nagyteljesítményű limuzin legerősebb és legexkluzívabb változata a BMW M5 CS nevet kapta.

A különkiadás motorházteteje alatt a BMW M GmbH eddigi legerősebb sorozatgyártásban kínált erőforrása dolgozik. A V8-as szív BMW M TwinPower Turbo technológiája 467 kW / 635 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, amely 7 kilowattal / 10 lóerővel haladja meg a BMW M5 Competition maximális teljesítményét. A BMW M5 CS saját tömege ráadásul 70 kilogrammal alacsonyabb, amely a különkiadást a BMW M5 Competition modellhez viszonyítva 0,3 másodperccel gyorsabb, kereken 3 másodperces nulla-százas sprinthez segíti.

A BMW M5 CS versenypálya-potenciálja és kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatósága eközben kéz a kézben jár. A Goldbronze árnyalatú karosszéria-kiegészítők mellett a modellt már alapfelszereltségként szénszálból készült M Carbon első kagylóülésekkel szereli a gyártó, az önálló hátsó ülésekben pedig további két utas élvezheti egyszerre az újdonság kimagasló vezetési- és utazási élményét.

Újdonságok a BMW 4-es sorozat palettáján: soros hathengeres dízelmotorok és az opcionális extrafelszereltségek exkluzív tételei

2021 márciusától a BMW 4-es Coupé sportosságát két rendkívül erős modellváltozat fokozza tovább. A hamisítatlan vezetési élményt mindkét újdonságban egy soros hathengeres dízelmotor garantálja. Az új BMW M440d xDrive Coupé BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrása 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, amelyhez nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót, BMW M sportüléseket és BMW M sport differenciálművet társít a gyártó. A 3.0 liter hengerűrtartalmú dízelmotor kimagasló teljesítményének és csúcs forgatónyomatékának köszönhetően az új BMW M440d xDrive Coupé 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményével és 650 Nm csúcs forgatónyomatékával az új BMW 430d xDrive Coupé  5,1 szekundum alatt tudja le a nulla-százas sprintet, motorházteteje alatt szintén egy 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres dízelmotorral.

Mindkét dízelmotor menetdinamikai tulajdonságait és hatékonyságát 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia segíti, amely fékezéskor a kiegészítő akkumulátorba táplálja vissza a felszabaduló energiát, hogy azt a fedélzeti elektromos rendszerek ellátására, valamint később a dízelmotor terhelésének könnyítésére és maximális teljesítményének fokozására használja fel. Intenzív gyorsulások közben a technológia 8 kW / 11 lóerő átmeneti teljesítmény-többlettel képes támogatni a belsőégésű erőforrást, részterhelés esetén pedig a teljesítmény fenntartásával csökkenti a motor károsanyag-kibocsátását.

2021 márciusában a BMW Individual Brilliant White metál, a BMW Individual Frozen Portimao Blue metál és a BMW Individual Frozen Deep Grey metál karosszériafényezési árnyalatok is megjelennek a BMW 4-es Coupé és a BMW 4-es Cabrio portfólióján, miközben a modellsorozat képviselőinek exkluzivitását hatféle árnyalatban elérhető BMW Individual kibővített Merino bőrkárpitozás és négyféle színű BMW Individual teljes Merino bőrkárpit fokozza.

Dinamikusabb megjelenés, alacsonyabb súlypont: szénszálból készült M Carbon tető a BMW 3-as sorozatban és a BMW 4-es sorozatban

Az új BMW M440d xDrive Coupé, az új BMW M440i xDrive Coupé és a BMW 3-as sorozat két megegyező modellváltozatának sportosságát a jövőben egy exkluzív könnyűszerkezetes opció hivatott tovább fokozni: 2021 márciusától e négy modellhez a szénszálból készült M Carbon tető is elérhetővé válik, jelentősen dinamikusabb megjelenést és alacsonyabb súlypontot garantálva.

A BMW 3-as sorozat és a BMW 4-es sorozat modellváltozataihoz a jövőben a szénszálból készült M Carbon Fibre utastéri dekorbetétek is megrendelhetők lesznek, az M Sport felszereltségi csomaggal együtt.

Összkerékhajtású modellváltozat a BMW 2-es Gran Coupé portfólióján

A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás jelentette jobb tapadást, nagyobb menetstabilitást és felfokozott sportosságot idén tavasztól a BMW 2-es Gran Coupé modellpalettájáról is átélhetik a bajor prémiumgyártó ügyfelei. Az új BMW 220i xDrive Gran Coupé minden pillanatban a vezetési szituáció szempontjai szerint, a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltón keresztül osztja el a négyhengeres benzinmotor 131 kW / 178 lóerő maximális teljesítményét a négy hajtott kerék között. A modell így 7,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A BMW 2-es Gran Coupé opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettájára 2021 márciusában a 18” méretű, Y küllődizájnú, kéttónusú fényezéssel ellátott BMW M könnyűfém keréktárcsák is felgurulnak.

BMW 7-es sorozat mostantól alapfelszereltségként aktív hátsókerék-kormányzással

A BMW 7-es sorozat fejedelmi kényelmét, sportos kanyarodási képességeit és lélegzetelállító agilitását 2021 márciusában az alapfelszereltség részévé fejlődő aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) emeli új dimenzióba. A technológia legkorszerűbb változata nem csupán a modell magasabb tempójú agilitását és vezethetőségét, de alacsonyabb tempójú manőverezhetőségét is segíti, hiszen a hátsó kerekeket már 3 km/órás sebesség alatt az első kerekekkel ellentétes irányba fordítja. Az ellentétes irányba forduló hátsó kerekek jelentős mértékben csökkentik a luxuslimuzin fordulókörét és megkönnyítik a szűk parkolóhelyekről történő kiállást, illetve a keskeny útszakaszon való továbbhaladást.

Nanoszálas szűrőtechnológia a négyzónás automata légkondicionálóban

A BMW modelljeiben dolgozó négyzónás automata légkondicionálóhoz idén tavasztól nanoszálas szűrőtechnológiát kínál a gyártó. A technológia, amely egyedülálló a prémium szegmensben, képes az összes részecskétől és szemcsétől megtisztítani az utastér levegőjét. A nanoszálas szűrőtechnológiával dolgozó négyzónás automata légkondicionáló a BMW X7 modell alapfelszereltségének része, a BMW 7-es sorozat luxuslimuzinjaihoz, a BMW 8-as sorozat luxus sportautóihoz, valamint a BMW X5 és BMW X6 modellpároshoz pedig az opcionális extrafelszereltség részeként válik elérhetővé.

BMW Individual Shadow Line fényszóróházak a BMW X5 és a BMW X6 palettáján

A BMW X5 és a BMW X6 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettájára 2021 márciusában a BMW Individual Shadow Line fényszóróházak is felkerülnek, amelyek a BMW Laser első fényszórók kiegészítő opcióiként válnak elérhetővé, felső élükön fekete betétekkel gondoskodva a kiváltképp sportos kisugárzásról.

Színtiszta motorsport-élmény: szénszálból készült M Carbon kagylóülések a BMW M8 sportmodellekben

A BMW M8 sportmodellek opcionális extrafelszereltségi tételei közé felkerülő újdonságok minden korábbinál intenzívebb vezetési élményt garantálnak. A szénszálból készült M Carbon kagylóülések a BMW M8 Competition Coupé, a BMW M8 Competition Cabrio és a BMW M8 Competition Gran Coupé modellhez válnak elérhetővé idén márciusban. A sportülések látható szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, integrált fejtámlákkal és kivágott biztonságiöv-átvezetésekkel megtervezett felületét úgy alakították ki a tervezők, hogy azok négy- és hatpontos biztonsági övekkel is használhatók legyenek, a hosszú távú utazási komfortot és luxus minőséget vérbeli motorsport-élménnyel fűszerezve.

Az első M Carbon kagylóülések magassága és ülőfelülete elektromosan, háttámlájuk bélései és oldaltámaszai pedig gombnyomással állíthatók. A fűthető üléseket bőr és Alcantara kettőse borítja, a fejtámlákat pedig világító „M8” logó díszíti. A vezetőoldali kagylóülés ráadásul memóriafunkcióval is bír. A szénszálból készült M Carbon kagylóülések jelentős súlycsökkentést garantálnak az alapfelszereltségként kínált BMW M sportülésekhez képest.

Exkluzív felszereltségi tételek a BMW M modellek számára

2021 márciusában a BMW M modellek opcionális extrafelszereltségi palettáját is tovább bővíti a BMW. A BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé számára újdonságként válik elérhetővé a Skyscraper Grey metál karosszériafényezés és az ötféle árnyalatban megrendelhető BMW Individual kibővített Merino bőrkárpitozás.

2021 áprilisától a BMW X5 M Competition és a BMW X6 M Competition modellpáros extrafelszereltségi tételei közé is felkerülnek a BMW Individual Shadow Line fényszóróházai, a BMW Laser első fényszórók kiegészítő opcióiként. A nanoszálas szűrőtechnológiával dolgozó négyzónás automata légkondicionáló a BMW M8 sportmodellekhez is megrendelhető lesz.

Újdonság a digitális szolgáltatások között: BMW News okosalkalmazás

A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója – amely a BMW Live Cockpit, a BMW Live Cockpit Plus és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezéshez egyaránt elérhető – egyre több digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést. A legújabb fejlesztés e téren a BMW News okosalkalmazás, amely a BMW Connected égisze alatt idén áprilistól válik elérhetővé a bajor prémiumgyártó ügyfelei számáram (az egyes piacokon való bevezetés dátuma eltérhet). Az alkalmazás célzottan a felhasználó igényei, preferenciái és személyes érdeklődési köre szerint állítja össze az online elérhető legfrissebb tartalmakat, amelyeket a jármű audiorendszerén keresztül, a BMW ügyfelének anyanyelvén, természetes élőbeszédként olvas fel.

Forrás:BMW

Címkék