Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Várható időjárás az ország területén kedd estig

 Várható időjárás az ország területén kedd estig

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Továbbra is dinamikus a légkör kontinensünk nagy részén. Közép-Európa felett egy ciklon okoz többfelé felhős, csapadékos időjárást, Németországban több helyről is ónos esőről érkezik jelentés. Szintén ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság területén, itt már a havazás a legmeghatározóbb csapadékforma. Hazánktól délre pedig egy mediterrán ciklon található, a Kárpátok vonulatai mentén többfelé havazik, de a Fekete-tengerhez közeledve már eső, ónos eső is előfordul. A légörvények között nyugodt időjárás a jellemző, de nagy területen párás a levegő, illetve ködfoltok is előfordulnak. A Kárpát-medencét kedd estig több front is érinti, de számottevő csapadék egyikből sem valószínű.

    Várható időjárás az ország területén kedd estig:
    ------------------------------------------------

    Éjszaka északnyugat felől egy szakadozott felhősáv érkezik, illetve egyre nagyobb területen folytatódik az alacsonyszintű felhőzet térnyerése, emellett párássá válik a levegő, köd is képződik. Kedden a reggeli, délelőtti órákban jóformán mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Fontos kiemelni, hogy lehetnek olyan körzetek, ahol tartósan megmarad a felhőzet, így kis területen belül nagy különbségek is előfordulhatnak a felhőborítottságban. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős részeken szitálás, éjszaka ónos szitálás is lehet. Kedden este érkezik egy melegfronti felhősáv, abból késő este gyenge eső már lehet a Kisalföldön. A délies szél csak időnként élénkülhet meg napközben.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de az átmenetileg gyengén felhős, havas tájakon ennél hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a napos tájakon 5 és 8, míg a tartósan borult részeken 5 fok alatt alakul.

MTI

Fotó:A Magas-Tátra látszik a somoskői vár mögött Salgótarján közeléből fotózva 2021. február 1-jén. MTI/Komka Péter