Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

65 százalékkal többen bicikliztek idén januárban Budapeste

65 százalékkal többen bicikliztek idén januárban Budapeste

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon - közölte a Magyar Kerékpárosklub.

 

 

    Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese a szervezet közleményében azt írta, hogy a legnagyobb, majdnem 80 százalékos emelkedés a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton volt januárban, de a Hungária körút és az Árpád híd bringaútján is jelentős a növekedés.
    Az első, 2017 januárjában végzett mérési eredmények háromszorosát számolták idén januárban a Bem rakparton és mintegy kétszeresét a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton.
    Az idei számok illeszkednek a 2020-as növekedési trendhez, amikor 15 százalékkal több kerékpározót mértek az előző évhez képest. A legnagyobb, 61 százalékos növekedés decemberben történt - tette hozzá.
    A kerékpárosklub szerint azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a kijárási korlátozások, az egyetemek, a vendéglátóhelyek bezárása és a nagyon sok munkahelyen bevezetett otthoni munkavégzés miatt kevesebben közlekedtek a fővárosban.
    Egyre többen rájönnek, hogy a kerékpár télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz.

MTI