Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! programozó versenyre

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! programozó versenyre

 Rekordnevezés érkezett az idén második alkalommal meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre: a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. felhívására 60 középiskolai csapat jelentkezett, ami a tavalyi duplája - közölte a NISZ az MTI-vel szerdán.

 

 

    A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását.
    A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén - közölték.
    A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban.  
    A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

MTI

Címkék