Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A nomádok földje a kritikusok szerint is az év filmje

A nomádok földje a kritikusok szerint is az év filmje

Chloé Zhao A nomádok földje című filmje vasárnap a Londoni Filmkritikusok Körének és a Torontói Filmkritikusok Szövetségének fődíját is elnyerte.

 

 

    A Londoni Filmkritikusok Köre 41. alkalommal hirdette ki díjazottjait. Az év filmje A nomádok földje lett. A film főszerepét alakító Frances McDormand az év színésznője, a produkció forgatókönyvíró-rendezőjének, Chloé Zhaónak pedig az év forgatókönyvírója díjat ítélték oda - számolt be róla a Variety.com.
    A nomádok földje egy 2017-ben megjelent könyv alapján készült. Frances McDormand a történetben egy magányos nőt játszik, aki furgonjával útra kel nyugat felé, és kilépve megszokott kisvárosi életéből, modern nomádként él tovább.


    Chadwick Boseman a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért posztumusz kapta meg az év színésze díjat.
    A Saint Maud című brit-ír horror szintén több díjat gyűjtött a londoni kritikusoktól: elnyerte az év brit-ír filmje trófeát, a főszerepet játszó Morfydd Clark a legjobb brit-ír színésznő díját kapta, a film forgatókönyvíró-rendezője, Rose Glass pedig a legátütőbb brit-ír filmes elismerését.
    Az év rendezője Steve McQueen lett a Kis fejsze című tévésorozatért. Riz Ahmed, a Sound of Metal és a Mogul Mowgli főszerepéért az év brit-ír színésze díjat kapta.
    Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek című munkájának az év idegen nyelvű filmje díját adták a londoni kritikusok a szervezet YouTube-csatornáján közvetített virtuális ceremónián.
    Riz Ahmed és Frances McDormand vasárnap a Torontói Filmkritikusok Szövetségétől is díjat kapott. A szervezet A nomádok földjét szavazta meg a tavalyi év legjobb filmjének, Chloé Zhao a legjobb rendező, Frances McDormand pedig a legjobb színésznő díját nyerte el.
    Riz Ahmed a Sound of Metal című filmjével lett Torontóban a legjobb színész.
    A legjobb animációs film a Tomm Moore rendezésében készült Wolfwalkers lett, a legjobb idegen nyelvű film díját pedig Kleber Mendonca Filho brazil filmje, a Bacurau kapta.
    A torontói kritikusok Twitter-oldalukon hozták nyilvánosságra díjazottjaik listáját.

MTI