Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szenvedélyes nyáresti Verdi-gála a Margitszigeten

Szenvedélyes nyáresti Verdi-gála a Margitszigeten

"Viva Verdi!" Éljen Verdi! - a szenvedélyes operák mestere! A Margitszigeti Szabadtéri Színház idén július 23-án egy izgalmas, látványos tablót kelt életre.

 

  A vizuálisan kísért zenei nagyutazás Pármától a Margitszigetig, az 1800-as évektől máig tart. Giuseppe Verdi olyan közvetlenséggel és kifejező erővel fogalmazta meg a zene nyelvén az alapvető emberi érzelmeket, a szerelmet, a gyűlöletet, a féltékenységet, a vágyat, a hűséget, a hazaszeretetet, hogy ma is a közönség egyik legnépszerűbb komponistája, közel harminc operájából tucatnyinál több szerepel az operaházak repertoárján.  Ma nincs operajátszás és operaház nélküle. Az Ő zsenijének ad teret a Verdi gála - a hozzáillő romantikus környezetben és látvánnyal - a Margitsziget tündérkertjében, a világ legrangosabb operaházainak csillagai: Antonio Chacón Cruz, Maria Grazia Schiavo, és Kálmándy Mihály, valamint a Magyar Állami Operaház közel 100 tagú Kórusa ésZenekara közreműködésével. Vezényel: Kocsár Balázs.


  Az operaírás géniusza életművének remekeiből válogató gálán Giuseppe Verdi európai útját kísérhetjük végig: Pármától a "VivaVerdi" korszakig, az 1848-as forradalmakig, La Fenice-től Szent Pétervárig, Milánótól Rómáig. Áriái, duettjei, kórusai és zenedrámáinak esszenciáját sűrítő nyitányai mentén kalauzolja a közönséget az érzelmektől és szenvedélyektől átitatott, mitikus zenei ösvényen át a képzelet birodalmába. A gálán felcsendülnek többek között a Don Carlos, a Traviata, a Rigoletto, a Szicíliai vecsernye, az Attila, A haramiák, Az álarcosbál, a Nabucco, az Ernani, a Luisa Miller, és az Aida áradó dallamai is.
Bővebben:
https://margitszigetiszinhaz.hu/szenvedelyes-nyaresti-gala-verdi-arado-dallamaival/

 

MTI OTS