Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Verdi-bemutató, áriaestek és kamarakoncert szerepel az Opera kínálatában

Verdi-bemutató, áriaestek és kamarakoncert szerepel az Opera kínálatában

A Don Carlos premierjének szombati fizetős közvetítése mellett péntektől hétfőig az Opera énekes szólistái, valamint zenekari és énekkari művészei ingyenes műsorral várják a közönséget az online térben.

 

 

    A MaszkaBál pénteki adásában Kálnay Zsófia mezzoszoprán és Ujvári Gergely tenor válogatnak legkedvesebb áriáikból. A műsorban népszerű részletek hangzanak el Rossini, Donizetti, Verdi, Erkel, Gounod és Richard Strauss operáiból. Az ingyenes közvetítés 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Az előadás művészeti vezetője Tóth Erika, zongorán közreműködik Dallos Erika, a műsorvezető Gyüdi Melitta lesz - közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.
    Szombaton 20 órától Giuseppe Verdi operája, a Don Carlos bemutatója látható az Opera Otthonra fizetős streamsorozatában a jegy.hu felületén. Az új produkciót Frank Hilbrich állítja színpadra.
    Verdi az eredeti Schiller-drámát úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került, amit még jobban hangsúlyoz a darab 1886-os ötfelvonásos, olasz nyelvű modenai változata, amelyet a Magyar Állami Operaház műsorára tűz.  
    Frank Hilbrich új produkciójának címszerepét a világhírű tenor, Gaston Rivero alakítja, a további főszerepekben Bretz Gábor (II. Fülöp), Szegedi Csaba (Posa márki), Ádám Zsuzsanna (Valois Erzsébet), Gál Erika (Eboli hercegnő), Palerdi András (Főinkvizítor) és Gábor Géza (Egy szerzetes) látható. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató Csiki Gábor) Kocsár Balázs vezényli. Vasárnap Mozart, Rossini, Weber, Gounod, Bizet és Csajkovszkij operáiból válogat Miksch Adrienn szoprán és Horváth István tenor a MaszkaBálban. A közvetítés 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.
    A Tercett-Trió kamarakoncert-sorozat február 22-i műsorában az Opera énekkari művészei a dalköltészet egyik utolsó képviselőjének, a 118 éve épp ezen a napon elhunyt Hugo Wolfnak állítanak emléket. A zenekari művészek mester és tanítvány, Johann Christian Bach és Wolfgang Amadeus Mozart szerzeményeit, valamint Saverio Mercadante szerenádját tűzték műsorukra. Az ingyenes közvetítés 20 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

MTI

Címkék