Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A TCL Communication intelligens kijelzőkről folytat megbeszélést a Sanghaji Mobil Világkongresszuson

A TCL Communication intelligens kijelzőkről folytat megbeszélést a  Sanghaji Mobil Világkongresszuson

Az elektronikai vezető összefog a TCL China Star Optoelektronikai Technológia, a DXOMARK és a Pixelworks szakértőivel, hogy megjósolja az intelligens kijelző trendjeit és fejlődését

 

 

Ma a Shanghai Mobil Világ Kongresszuson (MWCS) TCL Communication globális elektronikai óriáscég kerekasztal-beszélgetést biztosított a hallgatóság számára "Mit keressünk a következő generációs intelligens kijelzőkben" címmel. A beszélgetést Ben Wood moderálja, a CCS Insight vezető elemzője és CMO-ja, a TCL Communication, a TCL China Star Optoelectronics Technology Co., Ltd. (TCL-CSOT), a DXOMARK Image Labs és a Pixelworks Inc. kijelző szakértői körében. A konferencián szerepelnek kulcsfontosságú témák a kijelzők jövőjével és a fogyasztói élmény javításával kapcsolatban, ideértve a többalakú rugalmas kijelzőket, a többképernyős trendeket, valamint a vizuális fejlesztést és a szemápolási technológiákat.

Az intelligens kijelzők visszatérése a reflektorfénybe

Mivel az új eszközkoncepciók fejlesztése nagymértékben függ a kijelző innovációitól, a TCL kezdetektől fogva olyan alapstratégiát követ, amely maximalizálja befektetéseit az intelligens kijelzők innovációjába.

"A képernyők egy telefon második legdrágább alkatrészei, a fogyasztók mégis gyakran figyelmen kívül hagyják a nagyszerű kijelző fontosságát" - mondta Stefan Streit, a TCL Communication globális marketing vezérigazgatója. "A TCL-nél az intelligens kijelző mindig is az eszközstratégiánk középpontjában állt, nemcsak a vizuális technológia fontossága miatt, hanem az eszközinnovációban betöltött alapvető szerepe miatt is. Az évek során maximalizáltuk a kutatásba, valamint a vizuális javítás, a szemvédelem, a sokoldalú, rugalmas kijelzők és a többképernyős együttműködés körüli technológiák fejlesztésébe történő befektetéseinket. Piacvezető partnereinkkel együtt képesek vagyunk integrálni és kereskedelmi forgalomba hozni a kijelző innovációt az intelligens eszközök portfóliójában, lehetőséget adva a fogyasztóknak a legújabb technológiák élvezetére, versenyképes áron.”

Az innovációt az ipari együttműködés vezérli

Az intelligens kijelzők innovációjának előre mozdítása érdekében a TCL Communication szorosan együttműködik az iparág újítóival és szakértőivel a vizuális minőség és a fogyasztói élmény további javítása érdekében.

"A kijelző mögött rejlő technológiák fontosak, de arra is összpontosítanunk kell, hogy az intelligens kijelzők hogyan tudnak összefonódni a fogyasztók igényeivel és eleget tenni a felhasználói élménynek" - mondta Steve Kim, a TCL-CSOT OLED szakértője. "Bármely intelligens kijelző esetén, legyen szó tévékről, önvezető járműveken megjelenített kijelzőkről vagy AR / VR fejhallgatókról, a tervezés, a teljesítmény és a funkció három alapvető elemére kell összpontosítanunk, lehetőség szerint ésszerű áron járó bónuszokkal. Úgy hisszük, ahogy a kijelzők fejlődnek, auto-service-ig bővülnek és virtualizálódnak a támogatott AR és VR funkciókkal. Az önvezető autó terén a jármű intelligens kijelzői akár a felhasználó otthonává, színházává, éttermévé, múzeumává, kórházává és irodájává is alakulhatnak a felhasználó igénye szerint". A mobilinternet elterjedtségének növekedésével a mobiltelefonok már nem csak "telefonok". Mivel a mobil adatforgalom 75%-át videotartalom[1]  vezérli, az ember-gép-felület vizuális megjelenítési teljesítménye még fontosabbá vált "- mondta Ting Xiong, a Pixelworks értékesítési és marketing vezető alelnöke. "Az eszköz-inkonzisztenciák és a kijelző-tartalom hiányosságok problémáinak kezelésére 2018-tól szorosan együttműködtünk a TCL Communication-szel egy független kijelzőprocesszor, a Pixelworks i3 kifejlesztésében, hogy optimalizáljuk a mobil videokijelző élményét. Idén folytatjuk együtt működésünket, hogy továbbfejlesszük a mobil játékélményt az iparág első AI-alapú független kijelző processzorának, a Pixelworks i6-nak segítségével. A TCL és a Pixelworks úgy véli, hogy ez az innovatív megjelenítési technológia értéket és ennélfogva generációkon átívelő elégedettséget jelentene a fogyasztók számára.

"A DXOMARK kijelző pontszáma objektív és percepcionális mérésén és olyan felhasználói eseteken alapul, amikor a kijelző minősége jelentőséggel bír a felhasználói élmény szempontjából." – mondta François Grandclerc, a DXOMARK képernyőminőség igazgatója. "Az új gördülő és rugalmas kijelzőkkel az új eszközöknél elengedhetetlen a dinamikus tartalomnak a kijelző méretéhez történő igazítása. Ezenkívül arra összpontosítunk, hogy a megjelenítés és az érintés gördülékenysége hogyan befolyásolja a felhasználói élményt görgetés és játék közben, valamint a videók zavartalan mozgását és a megjelenítés renderelését a HDR-tartalom streamingje során. Az élesség, a szín és a fényerő adaptációja körüli kvantálási hatást szintén szigorúan tesztelik a kijelző minőségének biztosítása érdekében."

Négy alappillér a kijelző innovációjában

Konkrétan az intelligens kijelzők jövőjéről szólva Streit négy fókuszterületet jelölt meg a TCL kijelző technológiájának fejlesztése terén:

1. Vizuális javulás

A kijelző technológiával foglalkozó iparág vezetőjeként a TCL hajthatatlanul emeli a kijelzőtechnikai innováció mércéjét azáltal, hogy frissíti a jelenlegi szoftvert és új technológiákat talál ki azzal a céllal, hogy a felhasználóknak olyan vizuális élményeket kínáljanak, amelyek túlmutatnak ezen a világon.

A vállalat a közelmúltban piacra dobta az NXTVISION 2.0 kijelző optimalizálási technológiát, amely olyan funkciókat kínál, mint a valódi testtónus és az AI vizuális továbbfejlesztése a képernyőn lévő élesebb részletekért, és prémium vizuális élményt nyújt versenyképes áron. A vállalat legújabb okostelefon-sorozatát, a TCL 20-as sorozatot az NXTVISION 2.0 kijelző technológiával is felszerelte.

2. Szemápolás, Szemvédelem

Az NXTVISION nemcsak a prémium vizuális élményt nyújtja a fogyasztóknak, hanem a szemvédelmi technológiákat is versenyképes áron. TÜV Rheinland tanúsítvánnyal rendelkezik az alacsony kék fény, valamint a különféle szemvédelmi módok miatt. A vállalat legújabb technológiája, a NXTVISION 2.0 még több szemvédelmi funkciót kínál, beleértve a jobb fényerő-adaptivitást.

A nem fénykibocsátó képernyők a legjobb szemvédő kijelzők, azonban a piac egyetlen lehetősége az e-ink technológia, amely csak korlátozott színárnyalatú képeket készít. Az NXTPAPER, a TCL saját technológiája viszont színesben jeleníti meg a vizuált, hogy már első alkalommal szembarát videókat nyújtson, miközben a hagyományos e-ink olvasókkal azonos szintű kényelmet biztosít a szemnek. Az NXTPAPER nemcsak 25% -kal nagyobb kontrasztot tesz lehetővé, mint a legtöbb e-ink táblagép, hanem 65% -kal energiatakarékosabb is, mint a szokásos LCD-képernyők. A TCL nemrég dobta piacra az első NXTPAPER technológiát használó táblagépét a CES-en.

3. Többalakú rugalmas kijelző

Ben Wood, a CCS Insight vezető elemzője és a beszélgetés moderátora megjegyezte: "Az új kijelző technológiák lehetővé teszik, hogy az okostelefonok alakját változtassák. A hajtogatható és a "tekerhető" változatok kezdenek megjelenni és egyre több termék kerül kereskedelmi forgalomba vagy legalábbis eljut a koncepció szintjére". Folytatta: "a gyártók az okostelefon-tervezés új korszakára készülnek és az okostelefonok világa már nem csak lapos”.

A csúcstechnológiai újításokkal az ipar előre mozdítása érdekében a TCL továbbra is úttörő szerepet játszik a TCL-CSOT kijelzőpanel technológiával beágyazott összecsukható és gördíthető eszközök fejlesztésében. Ez magában foglalja a tavaly bevezetett háromszor hajtható táblagép koncepciót, valamint egy januárban hivatalosan piacra dobott 17 hüvelykes nyomtatott OLED Scrolling Display-t, amely csak 0,18 mm vastag. A forgalmazás tekintetében a vállalat elmondta, hogy a TCL első rugalmas kijelzős telefonjának bevezetését tervezi még az idén.

4. Többképernyős együttműködés

A TCL elkötelezett az erősebb integráció érdekében, hogy áttérjen a fogyasztói elektronikai eszközök koherens portfóliójára, amelyek zökkenőmentesen működnek egymással. Az AI x IoT stratégiáját alkalmazva a TCL intelligensebb eszköz-ökoszisztémát fejleszt ki a fogyasztók számára szerte a világon. A többképernyős együttműködési funkciók lehetővé teszik a TCL-eszközök felhasználóinak, hogy a képernyőkön átívelő élmények korai felhasználóivá váljanak, ahol zökkenőmentesen és egyszerre léphetnek kapcsolatba okostelefonjaikkal, tévéikkel, PC-ikkel, valamint a jövőbeli technológiai újításokkal, például a szemközeli kijelzővel, intelligens hűtőképernyőkkel, intelligens tükrökkel és egyebekkel.

A kerekasztal teljes felvételéhez látogasson el ide:

 

(1) eMarketer kutatás, 2018 https://www.emarketer.com/newsroom/index.php/threequarters-video-viewing-mobile/

Forrás:TCL