Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elindult a VM magazin második évfolyama

Elindult a VM magazin második évfolyama

A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin második életévébe lépett, 2021. elején megjelent a negyedéves prémium magazin ötödik száma.

 

 

A magazin egyedülálló sajtótermék a magyar piacon, hiszen az olvasó egyetlen kiadványból tájékozódhat a magyar természetvédelem világának eseményeiről, a természettudományos kutatások fejleményeiről, illetve az ország kiemelkedő természetfotósaitól tanulhat terep- és technikai fogásokat, s mindezeken túl a természet világához kötődő, további témákról is olvashat, a pszichológiától egészen a kultúrtörténetig. A magazin különlegessége, hogy a cikkek kizárólag szakmailag méltán elismert szerzők tollából származnak, és szinte teljes mértékben a VM természetfotó pályázatának képeivel illusztráltak, ráadásul kiadványuk karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

"Szerzői csapatunk tagjai közt idén is szerepelnek a magyar nemzetipark-igazgatóságok, a WWF Magyarország, az Ökológiai Kutatóközpont, az ELTE Ember-Környezet Tranzakció Intézet, valamint a magyar természetfotózás kiemelkedő alakjai Máté Bencétől, Daróczi Csabán át Potyó Imréig, ám mellettük felkészült természettudósok, természetvédelmi szakemberek és további fotósok írásai is színesítik a magazint."

Nagy örömükre szolgál, hogy közösségük idén egy kiemelkedő taggal bővült: csatlakozott hozzájuk a National Geographic Magyarország csapata, akik szintén bemutatják izgalmas világuk egy-egy szeletét.

"Továbbra is tartjuk a tőlünk már megszokott magas színvonalat; a 2021-es év első számában olvasóinkat nemzeti parkos beszámolókkal várjuk (ezúttal a hortobágyi vadlovak és a kanalasgémek mutatkoznak be), beszélünk az állatok téli viselkedéséről, valamint a világjárványról tudományos megközelítésben. Sőt címlapunkon és hasábjainkon találkozhatnak mindnyájunk nagy kedvencével, Sir David Attenborough-val, a 94 éves, világhírű brit természettudóssal is. A WWF Magyarország végigvezet bennünket Sir David izgalmas életútján és munkásságán, valamit bemutatja a velük együttműködésben készült Egy élet a bolygónkon című, látványos és mélyen elgondolkodtató új filmjét." 

További infók: https://vm-magazin.hu/magazin/