Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Online nőnapi koncertet rendez a Hagyományok Háza

Online nőnapi koncertet rendez a Hagyományok Háza

Online koncertet rendez a nemzetközi nőnapon a Hagyományok Háza, az esten három női prímás - Páll Éva, Kuczera Barbara és Salamon Beáta - áll össze.

 

 

 

    A Triolina formáció a női életszakaszokat szimbolizálja: a fiatal, a közép és az érett generációkat - írják az intézmény közleményében.
    A fiatal generációt Páll Éva népi hegedűs, énekes képviseli, aki gyermekként alapította együttesét, a lassan húszéves Bara zenekart. A legnagyobb hazai népzenei és néptáncfesztiválok rendszeres fellépője, világzenei formációk kedvelt vendégművésze.
    A középgeneráció képviselője Kuczera Barbara népzenész, népihegedű-tanár, néptáncpedagógus lesz: ő az egyetlen a magyar táncháztörténelemben, aki felsőfokú végzettséggel és gyakorlattal rendelkezik a népzene és a néptánc területén egyaránt.
    Salamon Beáta prímás, népihegedű-tanár, a magyar táncházmozgalom emblematikus alakja fogja képviselni az érett generációt. Harmincöt éve játszik aktívan, 1983 óta vezetője a legendás MÉTA Együttesnek. Több mint félezer hangfelvételen szerepel.
    A hétfő esti műsor vendége Virágvölgyi Márta, népihegedű-tanár lesz, aki örök érvényű írott anyagaival gazdagította hazánk népzenei kincsestárát

MTI