Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Indulj el! néven rajtol az aktív turizmus tavaszi kampánya

Indulj el! néven rajtol az aktív turizmus tavaszi kampánya

 Kirándulásra és a nemzeti parkok megismerésére hív az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ - Az elmúlt időszakban - valószínűleg a járvány hatására is - egyre többen járják a természetet. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a tavaszi kampányában a nemzeti parki igazgatóságokkal együttműködve 50 könnyű túrát tervezett meg, amelyek kevésbé látogatott helyekre kalauzolják el a kirándulni vágyókat. A kampány célja, hogy új lendületet adjon az országjárásnak, illetve a nemzeti parkok olyan természeti kincseit ismerjék meg a természetbe vágyók, ahol elkerülhetik a tömeget, biztonságosan pihenhetnek és eközben izgalmas új útvonalakat fedezhetnek fel. A korlátozások feloldásával a turistaházak és a természetközeli élménylehetőségek bemutatásával fog folytatódni a kampány.

 

 

 

Magyarország tíz nemzeti parkja rendkívüli munkát végez a természet megóvása és az élővilág közönségnek történő bemutatása érdekében.
Ezért az "Indulj el!" kampány kiemelten kezeli ezeket a védett területeket. Az aktivmagyarorszag.hu honlapra 50 új kirándulási javaslat került fel, melyeket a nemzeti parkok ajánlanak. Ezek között számos könnyű, családbarát, 10 km alatti túra szerepel, hogy akár a legkisebbek is végig tudjanak járni egy-egy szép útvonalat.

 A célpontok a legtöbb esetben nem a legismertebb desztinációk. Nagyon sok ilyen van hazánkban, viszont ezeket a helyeket kevesen látogatják. Itt nem alakul ki tumultus a hétvégéken sem, így ezek a túrák a járvány szempontjából is biztonságosnak mondhatók. A kampány az egész ország természetkedvelő közönségét célozza, hiszen a Felső-Tisza vidékén vulkántúrára indulhatunk, a Bükkben pedig egy hegy belsejéből tárul elénk a gyönyörű panoráma. Ugyanakkor a
nyugati országrész lakói is találhatnak maguknak izgalmas útvonalakat, például elfeledett tanúhegyet vagy különös szoknyás haranglábakat fedezhetnek fel.
 A kampány a honlapon található kirándulások mellett további szemléletformáló és edukációs eszközökkel kívánja népszerűsíteni a felelős és fenntartható természetjárást. Számos kiadvány fog megjelenni, amelyben egy-egy térség aktív megismerését teszik lehetővé. Március 22-étől pedig "Tavaszi nagytakarítás - tisztítsuk meg a természetet!" címmel indul akció, amelyben a természet tisztántartására, megtisztítására hívják a természetbe vágyókat.

OTS

Címkék