Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz

A pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok számára hétvégéken - az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig - a pesti rakpartot - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

 

 

    Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen - írták.
    Közölték, hogy a rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől.
    Arra kérnek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.
    A közleményben kitértek arra is, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet - a távolságtartás járványügyi szabályait betartva - sétálni vagy sportolni.
    A http://enbudapestem.hu/2020/05/szabadidos-terkep-covid-19-idejen/ címen összegyűjtve megtalálhatóak Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei - hívták fel a figyelmet.

MTI

Fotó:Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjármű-forgalom elől lezárt alsó rakparton 2020 Május 16-án Fotó: MTI / Mónus Márton