Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rali ob - Turánék az idén is a bajnoki címért szállnak harcba

Rali ob - Turánék az idén is a bajnoki címért szállnak harcba
Zsiska Ferenc

Az idei szezonban is az abszolút országos bajnoki címért száll harcba a Turán Frigyes, Bagaméri László ralis páros.

 

 

    A Shell Helix Ultra csapatának kettőse kedden tartott online sajtótájékoztatón mutatta be 2021-es versenyautóját, amely változatlanul a Next Auto Polo GTI R5-öse lesz. A versenygép festése valamelyest átalakult, de a meghatározó színek, a fehér-sárga-fekete dizájn megmaradt. Az autót ebben az évben - ahogyan tavaly is - a Korda Racing készíti fel.
    "Minden évben úgy állunk oda a rajthoz, hogy bajnokok akarunk lenni, és ez most sincs másképp" - jelentette ki Turán, aki tavaly egypontos hátránnyal az abszolút összesítés második helyén végzett, míg az RC2 kategóriában bajnok lett.
    "Azon kívül, hogy külföldi sztárversenyzők is lesznek az idén a magyar bajnokságban az ellenfeleink között, én úgy látom, hogy több olyan fiatal rivális van, akikkel ebben az évben már komolyan kell számolni" - tette hozzá a versenyző, aki szerint ez "komoly technikai és mentális elvárásokat" támaszt az ő párosukkal szemben is.


    "A koronavírus-fertőzés minket is utolért, de szerencsére már mindketten túlvagyunk rajta, komolyabb tünetek nélkül megúsztuk, és most teljesen egészségesen tudunk odaállni a rajthoz" - árulta el Bagaméri László, aki hozzátette, remélik, hogy az év közepére már kevesebb lesz a korlátozás az országban, és a szurkolók is ott lehetnek majd a pálya szélén.
    Turán Frigyes azt mondta, fizikailag csúcsformában várják az idény kezdetét, az elmúlt esztendőkben gyűjtött tapasztalatokat pedig mindenképpen kamatoztatni szeretnék.
    "A külföldi nagy nevek részvétele mindenképpen jó a magyar bajnokságban, én úgy érzem, hogy ők azért jönnek ide, mert látják, hogy jók a pályák és a versenyek, és érdemes itt rajthoz állni" - fogalmazott.
    Az előző idénnyel kapcsolatban Turán elmondta: mindent megtettek, hogy megnyerjék az abszolút bajnoki címet, az év végén azonban csalódottak voltak. Hozzátette, végül januárban úgy döntöttek, hogy nem foglalkoznak többet az előző esztendővel, hanem már a mostani idényre koncentrálnak.
    A rali országos bajnokság a tervek szerint idén hétfutamos lesz, és a jövő hétvégén sorra kerülő Boldogkő-ralival kezdődik Boldogkőváralján és környékén.

MTI