Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A National Geographic útjára indítja az "Élhető bolygó" nevű kezdeményezést

A National Geographic útjára indítja az

Az Élhető bolygó médiatartalmai amellett, hogy bemutatják a nézőknek az elmúlt év környezetvédelemmel kapcsolatos tudományos eredményeit, cselekvésre is ösztönöznek minket: a készítők célja az, hogy az új ismeretek birtokában minél tudatosabban keressük a környezetbarát megoldásokat Földünk megóvása érdekében.

 

 

 A Föld napja - a történelem legnagyobb civil kezdeményezéseként - évről évre több mint egymilliárd ember részvételével hívja fel a figyelmet a természetvédelem fontosságára. Idén, miközben a világ lassan magához tér a COVID-19 okozta bénultságból, a National Geographic útjára bocsátja az Élhető bolygó nevű többévesre tervezett, számos különböző platformon futó kezdeményezését, melynek célja a közelmúlt tudományos és környezetvédelmi eredményeinek bemutatása és az emberek környezettudatosságának növelése.
 "Az elmúlt év megváltoztatta a tudomány lehetőségeivel kapcsolatos elképzeléseinket: egyebek mellett rekordsebességgel fejlesztettünk ki hatékony vakcinákat egy korábban nem ismert betegség ellen; a CO2 kibocsátás terén jelentős eredményeket értünk el; és a korábban megritkult vadpopulációk a világ számos táján a regeneráció jeleit mutatják. Ezen felül a pandémia hatására világszerte előtérbe kerültek a szabad levegőn végzett tevékenységek, ami a természettel való kapcsolatunk újbóli megerősödéséhez vezetett" - mondta Gary Knell, a National Geographic Partners elnöke. "Az Élhető bolygóval ezekre a kedvező folyamatokra építünk: amellett, hogy felhívjuk a figyelmet a bolygónkra leselkedő veszélyekre, új utakat és lehetőségeket is megmutatunk a nézőink, olvasóink előtt. A National Geographic tartalmak, termékek és tapasztalatok páratlan portfóliójával rendelkezik, ami, a National Geographic Society nonprofit tevékenységével kiegészülve, kitűnő alapot nyújt a világ szépségét és megóvási lehetőségeit bemutató kezdeményezésünknek."
 Az Élhető bolygó projekttel - összhangban a brand fenntarthatóság iránti elkötelezettségével - a National Geographic valamennyi, a környezeti problémák iránt fogékony fogyasztójának adni szeretne valamit; a világ minden táján, és nemcsak a Föld napján.
 Az Élhető bolygó internetes aloldala (https://www.natgeotv.com/hu/elheto-bolygo) érdekfeszítő, folyamatosan bővülő National Geographic tartalmakkal várja látogatóit. Többek közt új környezeti megoldásokkal és számos, a természet védelme iránt elkötelezett kutató munkájával is megismerkedhetünk itt, melyek minket is zöldebb, fenntarthatóbb életmódra inspirálnak.
 A National Geographic az Élhető bolygó kezdeményezésen túl egy nagyszabású virtuális zenés eseménnyel is megemlékezik a Föld napjáról. A nagyrészt a természetben forgatott koncertfilm segítségével olyan neves előadók produkcióját élvezhetjük, mint Angélique Kidjo, AURORA, José González, Maggie Rogers, Rostam, Valerie June, Willie Nelson, Yo-Yo Ma és Ziggy Marley. Az esemény keretében kerül sor a My Morning Jacket új videoklipjének
világpremierjére. A koncertfilm a Föld napján a https://www.natgeotv.com/hu/elheto-bolygo oldalon lesz megtekinthető. A National Geographic a közösségi média felhasználóit is arra buzdítja, hogy mutassák ki a természet iránti szeretetüket. A Föld napján induló Az én oázisom kampány keretében arra kéri a követőit,
hogy készítsenek egy fotót a kedvenc, őket legjobban inspiráló helyükről, és a képet osszák meg az #AzÉnOázisom hashtaggel, így csatlakozva a bolygónk melletti globális kiálláshoz.
 Az Élhető bolygó Föld napi rajtjára időzítve a National Geographic csatornán megtekinthető a Fenntartható bolygó: Az óceánok hősei, április 22-én, este 22:00-órakor. A filmben a legendás oceanográfus, Sylvia Earle és neves kutatótársai a munkájukról mesélnek - látványos felvételek segítségével azt mutatják meg nekünk, hogy miként igyekeznek megóvni az óceánok sérülékeny ökoszisztémáját.
Tarts velünk, és többek közt ismerd meg a Nagy-korallzátony élővilágát tanulmányozó Dr. Emma Camp, a cetcápákat elektronikus nyomkövetővel ellátó Dr. Brad Norman, valamint a tudósok számára forradalmian új, több napos víz alatti tartózkodást lehetővé tevő
kutatóbázist tervező Ghislain Bardout izgalmas mindennapjait!  A National Geographic immár 133 éve dolgozik azért, hogy a tudósai, fotósai és természetfilmesei tudományos tényeken alapuló, gondolatébresztő történetein keresztül bennünk is felébressze a Felfedezőt. A világ és a benne elfoglalt helyünk mélyebb megismertetésével a National Geographic közös fellépésre ösztönöz valamennyiünket bolygónk megmentése érdekében.

OTS/MTI