Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Minőségi kikapcsolódás a gyerekeknek a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Minőségi kikapcsolódás a gyerekeknek a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Június 13. és július 31. között alacsony jegyárakkal, minőségi gyerekkoncertekkel várja a legkisebbeket is a Városmajori Szabadtéri Színpad.

 

 

 

Az idei évadban a gyerekeket és a szülőket sokkal komplexebb kínálattal, átgondolt, gondosan válogatott, minőségi programokkal invitálják a Városmajorba. Változtatva tehát a gyerekeknek szóló programok eddig felépítésén a gyerekelőadások helyett inkább maradandó élményeket nyújtó, minőségi (Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Eszterlánc és Bíró Eszter) gyerekkoncertekkel, alacsonyjegyárakkal várják a látogatókat Városmajori Szabadtéri Színpadon 2021
nyarán.
 Június 13-án Halász Judit nyitja a gyerekkoncertek sorozatát a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A különleges hangulatú CSIRIBIRI című koncertje meglepetés kicsiknek és nagyoknak, és felejthetetlen élményt nyújt a gyerekek mellett a felnőttek számára is, akik legszebb gyerekkori emlékeket megidéző nosztalgikus utazáson vehetnek részt. A kedvelt énekesnő legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.
 Július 4-én érkezik az ország legkedveltebb gyerekzenekara, az Alma Együttes és családi koncertjükkel elszánt tervük, hogy felszántsák a Városmajori Szabadtéri Színpadot. Az zenekar kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. A Ma van a szülinapon című dalukat pedig ma már minden család betéve ismeri.

  Nem hiányozhat a repertoárról a legendás zenekar, a Kaláka koncertje sem, akik több mint fél évszázada alkotnak, zenélnek együtt, július 4-én pedig egy igazán különleges, Muzsikáló Madárház elnevezésű zenei összeállítással lépnek fel a budai színpadon. Gryllus Vilmos zenekara messze nem csak egy népzenei elemeket használó, gyerekeknek zenélő formáció, hanem egy olyan zenekar, amely pályafutásának ötvenkét éve alatt megmaradt önazonosnak és példaértékűnek. A koncerten a zenekar lemezein és Gryllus Vilmos daloskönyveiben hallható madaras dalok hangzanak majd el a Kalákától megszokott többféle zenei stílusban. A dalok sora egy téma, a madárvilág köré csoportosulnak, ahogy az azonos című, gyönyörűen illusztrált könyves CD-n is, amely a koncertet követően a helyszínen megvásárolható lesz.
 Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív műsorában, a Játszóházi rokkendrollban vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket július 17-én. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek majd az úton, aminek a végére új zenekari tagokra is bukkanhatnak a gyerekek köréből. A Városmajori Szabadtéri Színpad gyerekkoncert sorozatának utolsó, de ugyanolyan karizmatikus előadója Bíró Eszter Az Időmanó kalandjai
című interaktív produkciójával július 31-én zárja le a gyerekeknek szánt programokat. Az előadásban részese lehet mindenki az ügyetlen Időmanó kalandjainak, aki összetöri a különleges világórát és hogy az időjárás, az évszakok, és a hét napjai se kuszálódjanak össze megkeresi az elgurult darabokat. Ehhez persze a gyerekek segítségére van szüksége, hogy az Időmanóval együtt kiderítsék, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten vagy hogy mikor jön a Mikulás. Az előadás során bejárunk egy utat, beülünk az Idő-folyón a Perc-hajóba, lemegyünk a föld alá, a vízben úszunk, szállunk az égen, hogy megkeressük az óra darabjait. Hogy merre induljunk az Idő-folyón? Kiderül a koncert végére - sok dal és interaktív játék segítségével - és összeáll, újra ketyeg az óra!  A gyerekelőadások 10:30-kor (kivéve Bíró Eszter, aki 11:00-kor) kezdődnek.  

Az összes nyári gyerekkoncert a https://varosmajoriszinpad.hu/gyerek-eloadasok/ oldalon megtalálható.

OTS/MTI