Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dunakeszin indul a Hazai Vizeken szabadidősport-eseménysorozat

Dunakeszin indul a Hazai Vizeken szabadidősport-eseménysorozat

Magyarország legszebb tájaira hívja az aktív kikapcsolódásra vágyókat, köztük is a vízi sportok kedvelőit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Hazai Vizeken elnevezésű, május közepén induló eseménysorozata.

 

 

    Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke a keddi kampánynyitó sajtótájékoztatón elmondta: a tavalyi rendezvényeiken látták, hogy a járvány miatt is felértékelődött a belföldi turizmus szerepe, egyre népszerűbb az itthon nyaralás, és ezen belül az itthon evezés.
    "Idén egységes egésszé szervezzük a vízitúra-versenyeket, vagyis új nevén a beevezéseket, az átevezéseket, és a SUP-eseményeket, így májustól szeptember végéig összesen 12 rendezvényre várjuk az érdeklődőket a vízpartok mentén" - fogalmazott Schmidt Gábor.
    Hozzátette: az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően országszerte készen vannak a vízitúra útvonalak, az infrastruktúra kiváló, és több mint száz kajak-kenu pont áll az aktív kikapcsolódást választók rendelkezésére.
    A részletekről elmondta, hogy a két kiemelt eseményük a július 10-i Balaton- és az augusztus 7-i Tisza-tó átevezés lesz, utóbbit az úszókkal együtt szervezik. Ezen kívül nyolc, úgynevezett beevezést is szerveznek, többek között a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogközben és a Dunán.
    Az MKKSZ elnöke kifejtette: az események hírverésére, valamint a vízitúrák tervezésére hozták létre az evezzitthon.hu oldalt, ezen kívül együttműködnek a házigazda helyszínekkel, valamint az index.hu internetes portállal, és ezeken keresztül igyekeznek eljuttatni az emberekhez a "Hazai Vizeken" versenysorozattal kapcsolatos információkat.
    Fekete-Szalóky Zoltánnak, az index.hu főszerkesztőjének tájékoztatása szerint a honlap színes riportokkal számol majd be az eseményekről.
    A programok sora május 15-én Dunakeszin indul. Sipos Dávid sportért felelős alpolgármester beszámolt arról, hogy a város vadonatúj strandján, kiváló körülmények között várják a Duna partján a sportolni vágyókat. A résztvevők két távon, 24 és 8 kilométeren evezhetnek, de indulhatnak az 5 kilométeres, valamint az ügyességi SUP-versenyen is.
    Kücsön Gyula, a Tisza-tó beevezés főszervezője elmondta, hogy május 29-én a sarudi KalandParthoz hívják a szabadidős sportolókat, akik 5,7 és 19,3 kilométeres távon evezhetnek. Hozzáfűzte: a település kiemelt látványossága a 2017-ben átadott sarudi Élményfalu, amely 2000 négyzetméteres területével és a 30 elemből álló játékszigetével Európa második legnagyobb vízi játszótere. Emellett a poroszlói Ökocentrumban a Tisza-tó egyébként láthatatlan életébe is betekinthetnek az érdeklődők.

MTI

Címkék