Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Riverside Baja - Hetvenegy jármű a rajtnál a tereprali ob idei első futamán

Riverside Baja - Hetvenegy jármű a rajtnál a tereprali ob idei első futamán
Zsiska Ferenc

 Rekordot jelentő 71 jármű áll rajthoz a tereprali Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és nyílt magyar bajnokság hétvégén Pápocon és környékén sorra kerülő idénynyitó versenyén, a Riverside Baján.

 

 

    Az esemény sajtószolgálatának csütörtöki közleménye szerint ugyan az érvényben lévő járványügyi jogszabályok lehetővé tennék, hogy a kétnapos versenyt nézők is megtekinthessék a helyszínen, a szervezők az eredeti megállapodásukat szem előtt tartva úgy döntöttek: a szurkolók számára ez a viadal nem lesz látogatható.
    A hatfutamos tereprali ob első versenyén hét országból - Magyarország mellett Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Olaszországból és Ausztriából - érkeztek nevezések, és először fordul elő, hogy több motoros és quados indul, mint autós.
    A közlemény szerint lesz a Riverside Baján több olyan versenyző, aki a Dakar-ralin szintén rajthoz állt már, így például a cseh Miroslav Zapletal, aki 2019-ben az összetett magyar bajnoki címet is megnyerte.
    "A régen látott, nagy létszámú és erős mezőnynek köszönhetően a szervízpark kinőtte az eredetileg kijelölt helyet, így Pápoc nagy részén megtalálhatók lesznek a versenyzők és a csapatok, ami nosztalgikus hangulatot teremt majd" - idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltán főszervezőt, aki hozzátette, mivel az esemény engedélyeit úgy adták ki, hogy azok nézők nélküli rendezést tesznek csak lehetővé, ezt betartják. "Az a szándékunk, hogy az érintett kistelepülések lakóit, valamint a versenyzőinket és tisztségviselőinket meg tudjuk óvni és a rendezvényt problémamentesen le tudjuk bonyolítani" - jelentette ki.
    A Riverside Baja versenytávja 227 kilométer, pénteken kétszer 13,5 km-t, szombaton pedig kétszer 50,2, és kétszer 49,8 km-t tesz majd meg a mezőny.

MTI