Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Országszerte nyitnak a KULTIK mozik

Országszerte nyitnak a KULTIK mozik

Nagyon hosszú, fél éves kényszerű zárva tartás után május 6-án, országszerte újra kinyitják kapuikat a KULTIK Mozik. Jó hír, hogy rengeteg új, vagy moziban be nem mutatott film érkezik hamarosan, és ha betartjuk a kormány által hozott szabályokat, akkor úgy mozizhatunk, mint a pandémiát megelőző időben.

 

 

Több mint fél évig csak az üres nézőtérnek vetített filmeket a KULTIK Mozihálózat is, hiszen bár zárva kellett tartaniuk, ezeknek az érzékeny gépeknek szükségük van a folyamatos üzemidőre. Most viszont újra élettel telnek meg a mozik, hiszen május 6-án újra megnyitja kapuit a KULTIK összes kőmozija.  A jó hír az, hogy sok-sok filmmel készülnek nemcsak májusra, hanem a nyári időszakra is. A premierfilmek mellett pedig a már korábban bemutatott, a járvány alatt külföldön megjelent, produkciók is terítékre kerülnek. Olyan filmek, mint a Godzilla vs Kong, a Mortal Kombat, Tom és Jerry, de érkeznek az Oscar-díjas filmek is, mint a Lelki ismeretek, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő is.

Mozizni, csakúgy mint minden hazai moziban, csak védettségi igazolvánnyal lehet a KULTIK mozikban is, illetve a 18 éven aluliaknak, csak személyazonosító okmányra, és egy felnőtt védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel lehetséges. Aminek viszont örülhetünk, hogy a vetítőteremben már minden olyan lesz, mint a pandémiát megelőző időkben. Nem lesz szükség sem maszkhasználatra, sem pedig az ülésrendben korlátozásra, de a KULTIK fenntartja a lehetőséget minden nézőnek, hogy ha más helyen komfortosabbnak érzi magát, akkor másik helyet válasszon.

Szabó Krisztián a KULTIK Mozihálózat vezetője elmondta, hogy a visszajelzések alapján úgy érzik az embereknek nagyon hiányzott a mozi, és alig várják, hogy újra nagyvásznon nevezhessenek valódi mozis környezetben filmeket. Hogy hányan érkeznek majd az első hetekben, azt nem tudja megjósolni, de a KULTIK mozikhoz és annak hangulatához a nézők kötődnek, így bízik benne, hogy most, amikor a moziknak szükségük van a támogatásra, sokan váltanak majd jegyet a vetítésekre.

OTS/MTI

Címkék