Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Eger-Ózd-rali - Oláh Gyárfás: a hazai rali ünnepe lehet ez a verseny

Eger-Ózd-rali - Oláh Gyárfás: a hazai rali ünnepe lehet ez a verseny
Zsiska Ferenc

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a hazai ralisport ünnepe lehet az országos bajnokság második fordulója, a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Eger-Ózd-rali.

 

 

    A sportvezető a viadal rajtja előtt megrendezett pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly a koronavírus-járvány ellenére is teljes értékű ralibajnokságot sikerült rendezni Magyarországon, és bár az idei első, áprilisi futamot még nézők nélkül tudták csak lebonyolítani, Ózdon és Egerben már jelen lehetnek a szurkolók is.
    "Természetesen a rendezőkkel együtt betartjuk és betartatjuk az összes jelenlegi szabályozást, de nagyon örülünk neki, hogy a közönség hosszú idő után újra ott lehet a pályák mellett és a helyszínen buzdíthatja a versenyzőket" - mondta Oláh Gyárfás. Hozzátette, reményei szerint a több mint 200 versenyautót és induló párost magában foglaló mezőny egy izgalmas és látványos csatával ajándékozza majd meg a hazai autósport-rajongókat.
    "Talán az időjárás lehetett volna ennél kegyesebb is az indulókhoz, a csapatokhoz és a nézőkhöz, ugyanakkor a versenyzőket az esős körülmények vélhetően még nagyobb kihívás elé állítják, így szoros küzdelemre számítunk" - nyilatkozta az MNASZ-elnök, aki kiemelte, hogy az első bajnoki futamhoz hasonlóan ezúttal is rajthoz áll a világbajnokság WRC2 kategóriájának címvédője, a norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen duó, valamint ennek a géposztálynak a 2018-as vb-győztese, a cseh Jan Kopecky, oldalán Jan Hlousek navigátorral.
    "Rajtuk kívül természetesen a magyar élmezőny is jelen lesz a versenyen, és remélem, hogy a szezonnyitó Boldogkő-ralihoz hasonlóan ezúttal is megnehezítik ezeknek a világsztár párosoknak a dolgát" - fogalmazott Oláh Gyárfás.
    A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az MNASZ hosszú távú együttműködést kötött a Mercarius Flottakezelővel, amely az idei évtől a magyar bajnokság névadó támogatója lett.
    "Nagyon megtisztelő a számunkra, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is a hazai ralisport és autósport mellé állt egy olyan magyar vállalat, amely több évtizede van a piacon" - mondta Oláh Gyárfás. Kiemelte, a megállapodás keretein belül a cég nemcsak anyagi támogatást nyújt, hanem az MNASZ tisztségviselőinek szállításában, közlekedésében is segít.
    "A hazai autósport régóta közel áll a szívünkhöz, ezért büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a MNASZ kimagasló szakmai munkáját és ezzel hozzájárulhatunk a magyar autósport színvonalának megőrzéséhez, valamint az ágazat növekedéséhez" - jelentette ki Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója.
    Az Eger-Ózd rali teljes versenytávja 170 kilométer, a péntek (ma) esti ózdi prológ után (1,2 km) szombaton Ózd környékén hat gyorsasági szakaszra (90 km) kerül sor, vasárnap pedig Eger térségében nyolc szakaszt (78,7 km) rendeznek meg.

MTI