Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szurkoljunk együtt Kiss Norbinak!

Szurkoljunk együtt Kiss Norbinak! Szurkoljunk együtt Kiss Norbinak!
Zsiska Ferenc

Huszonöt év után, 2015-ben tért vissza a kamion Európa-bajnokság mezőnye a Hungaroringre, és ahogyan az várható volt, a monstrumok csatája hatalmas közönségsikert aratott. A szakág kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője Kiss Norbert a tavalyi szezontól kezdve újra magyar csapatban, egy 1150 lóerős, 5300 kilogrammos MAN-versenykamionnal száguld – méghozzá győzelmi esélyekkel. A tavalyi csonka szezonban a kevés verseny miatt nem hirdettek Európa-bajnokot (ha hirdetnek, Kiss Norberté lett volna a cím), ám a látottak bizakodásra adnak okot, s arra, hogy a magyar közönség hazai sikereknek tapsolhat majd a Hungaroring lelátóin június közepén.

 

A Magyar Közlönyben április 26-án megjelent szabályozás értelmében: „a sportrendezvényeken részt vehetnek a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők”, így végre eldőlt, a jelenlegi szabályozás értelmében fogadhatunk nézőket az ETRC idénynyitó viadalán. Aki tehát élőben szeretné látni a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert csatáját Európa legjobb kamionversenyzői ellen – védettségi igazolvánnyal megteheti.

„Szuper hír, nagyon örülök neki – mosolygott Kiss Norbi a nyitott kapukról szóló hír hallatán. – Tavaly is mentünk a Hungaroringen, és nyertünk is, de a hangulat nem volt ugyanolyan, mint korábban, jobb lett volna együtt ünnepelni a szurkolókkal. Az idén ráadásul a magyar pályán kezdjük a szezont, remélem, nagyon sok örömteli pillanatot tudunk szerezni a hazai drukkereknek, mert egész télen keményen dolgoztunk, hogy jobbak legyünk, mint tavaly. Remélem, ez győzelmek formájában mutatkozik majd meg!”

Fontos információ, hogy a nemzetközi szövetség szabályozása értelmében a versenyt buborék-rendszerben rendezik meg, vagyis paddock-látogatásra az idén sajnos nem lesz lehetőség. A lelátók mögött azonban színes, az egész család számára érdekes programok várják a látogatókat. A 14 év alattiak számára a belépés ingyenes (de regisztrációhoz kötött).

Jegyinformációk

Fotók:Spedlight Photo Agency