Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kamion Eb - Baleset miatt nem tudták megrendezni a szombati második futamot

Kamion Eb - Baleset miatt nem tudták megrendezni a szombati második futamot
Zsiska Ferenc

Baleset miatt nem tudták megrendezni a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idénynyitó versenyhétvégéjének szombati második futamát a Hungaroringen.

 

 

    A délutáni, fordított rajtrácsos viadal - az első verseny első nyolc helyezettje fordított sorrendben állt fel a starthoz - az eredetileg tervezettnek megfelelően elindult, azonban az első körben történt baleset miatt piros zászlóval félbeszakították. A német Steffen Faas a második kanyart nem tudta bevenni, kicsúszott és viszonylag nagy sebességgel a gumifalba, valamint a szalagkorlátba vágódott. Bár a versenykamion átszakította a biztonsági berendezéseket, a versenyzőnek nem esett baja.
    A Hungaroring szakmai stábja elkezdte a védőkorlát és a gumifal javítását, valamint helyreállítását, egy óra szünet után azonban a versenyigazgatóság úgy döntött, hogy biztonsági okokból már nem tartják meg a futamot.
    A szezonnyitó hétvége első viadalát a német Sascha Lenz nyerte, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője pedig négy kör után műszaki hiba miatt az élről volt kénytelen feladni a küzdelmet.
    Vasárnap az eredeti terv szerint egy újabb időmérő edzés, valamint két, egyenként 11 körös futam vár a mezőnyre.

MTI

Fotó:A német Steffen Faas, a Tankpool24 Racing versenyzője a gumifalba csapódott a Gyorsasági kamion Európa-bajnokság első fordulójának második futamában a Hungaroringen 2021. június 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd