Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szurkolás és belvárosi piknik több mint 10 ezer négyzetméteren

Szurkolás és belvárosi piknik több mint 10 ezer négyzetméteren Szurkolás és belvárosi piknik több mint 10 ezer négyzetméteren

A 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság első napján megnyitotta kapuit az UEFA hivatalos budapesti szurkolói zónája Budapest szívében, a Városligeti Műjégpálya területén. Az ingyenesen látogatható helyszín az Eb teljes ideje alatt mindennap reggel 11 órától késő estig várja a szurkolni és kikapcsolódni vágyókat.

 

Mától egy teljes hónapon át, a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt mindenki számára nyitva áll az UEFA hivatalos budapesti szurkolói zónája a város egyik kedvenc találkozási pontján, a Városligeti Műjégpálya területén. A kilátogatók biztonságos körülmények között lazíthatnak, találkozhatnak egymással, négy óriáskivetőn nézhetik a mérkőzéseket, közösen szoríthatnak a magyar csapatnak, valamint követhetik más nemzeti válogatottak meccseit is.

BUDAPEST UEFA EURO 2020 FanZone Timelaps from Fan Zone Budapest on Vimeo.

 

„A Vajdahunyad vára mellett, gyönyörű környezetben épült fel ez a több mint 10 ezer négyzetméteres helyszín, ahol igazi piknikhangulatban, rengeteg programmal és focis aktivitással lehet a meccsekre hangolódni családoknak és barátoknak egyaránt” – mondta el Csisztu Zsuzsa, az UEFA EURO 2020 budapesti szurkolói zóna szóvivője a helyszín nyitása kapcsán szervezett sajtótájékoztatón. „Én is biztosan kihozom ide a fiaimat, hogy a kortársaikkal focizgatva várják a mérkőzéseket.”

Az eseményen Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője is részt vett, aki elmondta, hogy valamennyi magyar sportrajongó régi vágya teljesült azzal, hogy a Puskás Aréna Európa-bajnoki találkozóknak – szám szerint négynek – adhat helyet. „2016-ban a magyar szurkolók nagyszerű hangulatot teremtettek az Eb-n, ez most még fokozható is, hiszen két mérkőzést biztosan itthon játszik a válogatott. A Puskás Aréna lesz az egyetlen stadion, amelyben telt ház előtt rendezhetik meg a meccseket.”

Az UEFA hivatalos budapesti szurkolói zónája 31 napon keresztül 11 órakor nyit és az utolsó meccs után egy órával, szünnapon 22 órakor zár. A nap első találkozója előtt már két órával elkezdődnek a színpadi programok, így érdemes minél korábban érkezni. A helyszínen étel- és italfogyasztási lehetőség, zene, és több szórakoztató aktivitás is várja a látogatókat, például e-sport sarok, teqball, ügyességi akadálypálya, valamint színpadi beszélgetések futballszakemberekkel és hírességekkel.