Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Károly herceg is üdvözölte a modern MINI sorozatgyártásának huszadik jubileumát

Károly herceg is üdvözölte a modern MINI sorozatgyártásának huszadik jubileumát Károly herceg is üdvözölte a modern MINI sorozatgyártásának huszadik jubileumát

A modern MINI nagysikerű sorozatgyártásának huszadik évfordulóját ünnepelve Károly herceg tegnap személyesen látogatott el a brit prémiummárka oxfordi otthonába, hogy megismerje a négykerekű egyéniségek mögötti embereket és hogy betekintést nyerjen a hosszútávon fenntartható sorozatgyártás legkorszerűbb folyamataiba, illetve fejlesztési innovációiba.

 

 

Károly herceg az oxfordi üzem gyártócsarnokában a létesítmény mintegy 130 munkatársával találkozott, valamint azokkal a szakemberekkel, akiknek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE termelési folyamatait fennakadások nélkül sikerült integrálni a már meglévő gyártósorokba. Oxford ezzel a BMW Group első olyan üzemévé lépett elő, ahol a tisztán elektromos meghajtású és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek egyazon gyártósoron látnak napvilágot. A MINI Cooper SE tavaly ünnepelte nemzetközi világpremierjét és rövid időn belül olyan meleg fogadtatásban részesült, hogy a modell gyártási mennyiségét idénre megduplázták. Látogatása részeként Károly herceg egy elkészült MINI Cooper SE modellt is levezetett a gyártósorról, majd egymás után megismerte a MINI csapatának azon tagjait, akiknek évekkel, évtizedekkel ezelőtt családtagjaik is az oxfordi üzemben dolgoztak.

„Hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számunkra, hogy Károly herceg ellátogatott a MINI otthonába. Köszönjük neki, hogy létesítményünk eme rendkívül fontos mérföldkövénél is csatlakozott hozzánk” – fogalmazott Peter Weber, a MINI oxfordi gyárának ügyvezető igazgatója. „Munkatársaink folyamatos elköteleződése és szenvedélye az elmúlt húsz év során mindvégig nagyban hozzájárult a MINI hírnevének globális öregbítéséhez. Majdnem minden negyedik munkatársunk már akkor is ott volt, amikor az első MINI 2001-ben legurult a gyártósorról. Fantasztikus, hogy ezt a különleges jubileumot ez az emlékezetes királyi látogatás még inkább felejthetetlenné tette számunkra. Nagyszerű érzés volt látni Károly herceget, amint levezeti az egyik elkészült tisztán elektromos MINI-t a gyártósorról” – mondta Peter Weber.

A MINI oxfordi gyára immár több mint 108 éve a brit prémiummárka központja, ahol jelenleg több mint 3 700 magasan képzett munkatárs és gyakornok dolgozik. Tökéletesen koordinált, olajozottan működő csapatmunkájuk eredményeként Nagy-Britanniában naponta körülbelül 1 000 darab új MINI gurul le a gyártósorokról – 67 másodpercenként egy.

A 2030-as évek elejére a MINI lesz a BMW Group első olyan márkája, amelynek modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású autók sorakoznak. A MINI Oxfordban működő gyára az elmúlt húsz évben nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a MINI minden korábbinál fenntarthatóbb autókat kínáljon és így a BMW Group emisszió-csökkentési stratégiájának szerves részévé váljon: a vállalatcsoport célja, hogy a 2019-es mutatókhoz viszonyítva 2030-ra mintegy 80 százalékkal csökkentse világszerte működő gyárai károsanyag-kibocsátását.

Címkék