Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Emelkedett az új személyautók eladása Csehországban

Emelkedett az új személyautók eladása Csehországban

Éves szinten az első fél évben 18,7 százalékkal 112 805-re emelkedett az új személygépkocsik eladása Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség szerdán Prágában.

 

 

    A közlemény megállapítja, hogy a csehországi autóeladásokat az idén is nagymértékben befolyásolták a koronavírus-járvány következtében elfogadott különféle korlátozások. Ennek tudható be, hogy 2019 első feléhez viszonyítva az idén 12 százalékkal kevesebb személyautót adtak el.
    A legnagyobb kereslet már hagyományosan a hazai Skoda Auto márka iránt nyilvánult meg, amelynek eladásai 8,5 százalékkal 39 644 darabra nőttek. A német Volkswagen márka eladásai 36,5 százalékkal 10 463 darabra, a dél-koreai Hyundai eladásai pedig 27,8 százalékkal 10 225-re növekedtek.
    A negyedik helyen a japán Toyota, míg az ötödiken a német Mercedes-Benz van.
    Ami az egyes modelleket illeti a legnépszerűbb a Skoda Fabia, amelyből 8011 darabot adtak el. A második helyen a Skoda Octavia végzett 7892 eladott darabbal, míg a harmadikon a Skoda Karoq 5878 darab eladásával.
    Az eladott személyautók 42 százaléka volt terepjáró (SUV), a benzinmotoros kocsik az eladott autók kétharmadát tették ki. Az új autók 78 százalékát cégek vették meg.

MTI