Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kecskés Bence újabb értékes pontot szerzett Imolában

Kecskés Bence újabb értékes pontot szerzett Imolában
Tóth Krisztián Márk

Hosszú kihagyás után Imolában folytatódott az Elf CIV, vagyis az Olasz Gyorsasági Bajnokság, amely Premoto3-as kategóriájában a New Times Racing versenyzője Kecskés Bence is rajthoz állt.

A szokásostól eltérően pénteken kezdődött a program egy szabadedzéssel és egy időmérővel. Utóbbin, Bence a tapasztalt váltó probléma ellenére is a 17. helyen végzett a népes 36 fős mezőnyben.

Szombaton egy mért edzést és egy versenyt rendeztek a Bolognához közeli aszfaltcsíkon. Az NTR versenyzője szintén a 17. leggyorsabb volt, így ebből a rajtkockából vághatott neki a hétvége első futamának. A lámpák kialvását követően jó rajtot vett, azonban a pozíciószerzés reményében történő helyezkedések alkalmával többen összeértek előtte, így neki is el kellett vennie a gázt a nagyobb baleset elkerülése érdekében. Ennek következtében hátra esett, de elkezdte szépen ledolgozni hátrányát, amikor a 19. helyen motorozva furcsa hangot hallott a váltó irányából, amely először csak ritkán, majd minden vissza gangolásnál jelentkezett.

Bence egy roppant érett döntést hozott, hiszen 4 körrel a vége előtt kiállt a versenyből, ahol egyébként sem pontokért harcolt. Inkább a saját- és motorja épségét tartotta szem előtt, bízva abban, hogy a második futamon már pontokért tud majd küzdeni.

A vasárnapi warm up-on kiderült, hogy a váltó vezérlő elektronikája okozta az előző nap tapasztalt fura jelenséget. A csapat szerencsére orvosolta a problémát, így a magyar versenyző a lámpák kialvása után nagy elánnal vágott neki a kitűzött célnak, ami nem más volt mint a pontszerzés... Szépen tartotta a 17. pozíciót, pedig még egyik versenyzőtársával is összeakadt. Nem sokkal a rajt után egy nagy baleset miatt piros zászlóval leintették a futamot. Az újraindítást mindenki a korábban megszerzett helyről várhatta, Bence komoly csatázások, taktikázás és átgondolt motorozás után a 15., pontszerző helyen zárta az imolai versenyhétvégét...

A bajnokság július végén Misanóban folytatódik majd.
 

Címkék