Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új mentőautók érkeztek az Országos Mentőszolgálathoz

Új mentőautók érkeztek az Országos Mentőszolgálathoz

Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ), további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken.

 

 

    Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a keddi budapesti átadón kijelentette: a mentőautó-állomány megújult, a kormány gyakorlatilag ezer gépjárművet cserélt le 2010 óta. A mentőautókat korszerű eszközökkel is felszerelték.
    A kormány 2010-hez képest megduplázta az OMSZ támogatását; 2010-ben 223 mentőállomás volt az országban, ebből több mint 100-at a kormány felújított és korszerűsített, és további 30 új mentőállomást adott át, valamint 12 mentési pont létesült - mondta el.
    Kásler Miklós köszöntet mondott az OMSZ minden dolgozójának a rendkívül lelkiismeretes, önfeláldozó munkájáért.
    Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója közölte, tavaly 82 új mentőautót vásároltak, ebből most 20 érkezett meg.
    Amellett, hogy az elmúlt tíz évben sikerült a flottát megújítani, munkaruhát cseréltek és mentőállomásokat újítottak meg, továbbá digitalizáltak a mentést, és ma már mesterséges intelligencia segíti a döntéseik meghozatalát - mondta el.
    Csató Gábor kiemelte: az OMSZ Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, amely mintegy ezer gépjárművel álló flottát működtet.
    A közreadott sajtóanyag szerint a kormány az OMSZ részére 2017 és 2021 között 624 mentőautó beszerzését irányozta elő. Eddig 543-at gyártottak le, és ebből még 42 a napokban érkezik meg az OMSZ-hez.

MTI

FOTÓ:Az új Volkswagen típusú mentőautók az átadáson, a szolgálat Markó utcai székháza előtt 2021. július 27-én. Húsz új mentőautó érkezett kedden az Országos Mentőszolgálathoz, további 42 járművet a napokban kapnak meg, ezzel a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökken. MTI/Máthé Zoltán