Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Augusztus 21-22 WTCR Hungaroringen!

Augusztus 21-22 WTCR Hungaroringen!
Zsiska Ferenc

Az augusztus 21-22-i hungaroringi forduló lesz a WTCR következő állomása, amit két hónap szünet követ. Ebben az időszakban szállítanák át hajóval a felszerelést Dél Koreába, ahonnan Ningbóba majd Makaóba menne a mezőny.

 

A túraautó-világbajnokság, majd utóbb világkupa mezőnye 2011 óta vendégeskedik hazánkban – évről évre hatalmas hazai közönséget vonzva, többek között a világszínvonalú küzdelemnek, a látványos test-test elleni csatáknak és a magyar versenyzőknek köszönhetően. Az Eurosport év végi összefoglalóiban évről évre szerepet kap a hungaroringi viadal, és nem véletlenül – általában a magyar versenyen van az egyik legjobb hangulat, s itt biztatja a legnagyobb hangorkán a pilótákat. Mindez többek között Michelisz Norbert érdeme, aki tavalyelőtt a magyar autósport legnagyobb nemzetközi sikerét elérve, a bajnoki címet az évzáró futamon megszerezve hazahozta a győztesnek járó trófeát. Michelisz „útját” azóta is jó néhány fiatal magyar versenyző járja, így került a figyelem középpontjába néhány éve az azóta már szintén gyári színekben versenyző Tassi Attila, vagy így vetül reflektorfény évről évre a Zengő Motorsport fiatal magyar és külföldi tehetségeire.

Michelisz Norbi nagy bánata volt, hogy a bajnoki évében, amikor az autóján viselhette az egyes rajtszámot zárt kapuk mögött tartották a magyar (és a többi) futamot, ám az idén újra kedvenc közönsége előtt száguldhat! 

jegyértékesítés:https://www.gpticketshop.hu/WTCR3/WTCR_Race_of_Hungary.html

Forrás:hungaroring.hu

Fotó:Zsiska Ferenc - bevezetem.eu/Hungaroring WTCR 2019