Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban

 Lézerharcot, drónreptetést, 4D mozit láthatnak és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel.

 

 

    A tájékoztatás szerint a múzeum ötéves születésnapja alkalmából ezen a napon a belépés díjmentes.
    Az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemei - a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont, csúszópálya, RepTár Go - mellett beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.
    A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják az úgynevezett zorbot, amihez egy tizennyolc méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. A Bunge Run pedig egy olyan felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni. A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. A RepTár udvarán levő lézerharc pályán lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen- tájékoztattak.
    A Felelős Szülők Iskolájával együttműködve tudományos játszóházzal, játékos művészeti feladatokkal és érzékenyítő tréninggel várják a látogatókat. RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja programban alkalom nyílik beszélgetésekre a szülőségről, iskolaérettségről szakértővel, valamint "szuper szülő" vizsgát tehetnek az érdeklődők.
    A közlemény szerint a Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be. A patináns kocsikat és a mozdonyt délután 16 és 17 óra között tekinthetik majd meg a látogatók.
    Érkeznek majd a katonai toborzók, az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválást, századjelvényt készíthetnek a gyermeksarokban a látogatók.
    Kezdetét veszi az Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán programsorozat, az első filmeket - az Őrjárat az égen első része, valamint az Airplane! - a RepTár Pikniken vetítik majd le. A mozipiknikre a belépés díjmentes. A további mozipiknikek tervezett időpontjai: szeptember 10., szeptember 18., szeptember 25., október 2. - közölték.

MTI