Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rally EB - A HUMDA veszi át a nyíregyházi futam promóteri feladatait

Rally EB - A HUMDA veszi át a nyíregyházi futam promóteri feladatait

 Az idei évtől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség veszi át a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi fordulójának promóteri feladatait; a nyíregyházi eseményre idén október 22. és 24. között kerül sor.

 

 

    A HUMDA szerdai sajtótájékoztatóján Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató elmondta, az elmúlt három évben mind a szervezésben, rendezésben, mind a lebonyolításban kiépült egy jó alap a magyarországi Eb-futamnak.
    "Nekünk a jogi-pénzügyi feltételek kiegyenesítésére kellett fókuszálnunk, és ez sikerült is, úgyhogy bízom abban, hogy nézői, valamint versenyzői szempontból is egy kiváló eseménynek leszünk tanúi" - jelentette ki Weingartner.
    "Az elmúlt évek azt igazolják, hogy a rali rendelkezik Magyarországon a legerősebb társadalmi bázissal, így ez egy kiváló lehetőség volt számunkra, hogy elindítsunk egy együttműködést" - tette hozzá a HUMDA elnök-vezérigazgatója.
    Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány döntésének is köszönhetően Magyarország 2019-től 2023-ig kapott rendezési jogot egy rali Eb-futam megrendezésére, amelyhez hosszú tárgyalási folyamat vezetett.
    "Az autó-motorsport népszerűsége töretlen, és különösen igaz ez Kelet-Magyarországra, ennek megfelelően a nyíregyházi raliversenyt is sokan szeretik. A futam megrendezése illeszkedik Magyarország sportpolitikai célkitűzéseihez, amelyeknek része minél több komoly nemzetközi sportverseny megrendezése" - mondta az államtitkár.
    "A technikai sportok otthonra leltek Nyíregyházán, mi pedig eddig is örömmel láttuk vendégül a versenyzőket és a nézőket, akiknek a részéről én csak pozitív visszajelzést kaptam az elmúlt három esztendőben" - nyilatkozta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.
    Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke úgy fogalmazott, a HUMDA szerepvállalásával "mérföldkőhöz" ért a rali Eb-futam hazai rendezése.
    "Nyugodtan mondhatom, hogy 2016-ban nagyot álmodtunk azzal, hogy hosszú kihagyás után visszahozzuk a rali Eb-t Magyarországra. Ehhez a magyar ralit is fel kellett hozni egy olyan szintre, amellyel elnyerhettük a rendezés jogát, és ez sikerült, Nyíregyházán pedig támogató közeget találtunk a rendezvény lebonyolításához" - mondta az MNASZ elnöke, és hozzátette, az elmúlt három évben "nagyon erős alapot" tudtak "lerakni" a versenynek.
    Őry Tamás, a promóteri feladatokat eddig végző Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a HUMDA belépése pozitív hír a rendezvénnyel kapcsolatban, egyben reményét fejezte ki, hogy az idén már szép számú közönség előtt bonyolítják majd le a viadalt.
    Őry elmondta, az október 22-én sorra kerülő máriapócsi prológra csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők mehetnek be a Rabócsiringre, de más korlátozásokra egyelőre nem kell számítani. Október 24-én megtartják a nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszt is, a jegyek értékesítése pedig már elindult, belépőket a verseny hivatalos weboldalán, a rallyhungary.com-on lehet megvásárolni.

MTI

Fotó:FIAERC.com