Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tereprallye - Húsz év után rendeznek újra bajnoki futamot Kalocsán

Tereprallye - Húsz év után rendeznek újra bajnoki futamot Kalocsán
Zsiska Ferenc

Pénteken és szombaton kerül sor a nyílt magyar tereprali-bajnokság idei ötödik fordulójára, amely a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) versenye is lesz egyben, a mezőny pedig húsz év szünet után tér vissza Kalocsára.

 

 

    A viadal sajtószolgálatának csütörtöki közleménye szerint négy országból 40 járművel neveztek a 260 kilométer össztávú futamra, melyen a teljes magyar élmezőny részt vesz.
    Csató Attila főszervező azt mondta, pénteken kétszer 28 kilométer, szombaton pedig négyszer 51 kilométer vár a cseh, lengyel, szlovák és magyar versenyzőkre.
    "Vadonatúj szakaszok várják majd az indulókat a Duna árterében, és biztos vagyok abban, hogy ez lesz idén a legnagyobb átlagsebességű bajnoki viadal, ám ha esni fog, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a versenyzőknek" - idézte a közlemény a főszervezőt.
    Krajnyák Péter tereprali szakágvezető kiemelte, a tavalyi versenymentes év után az idén az új vezetőség irányításával a hatfutamos országos bajnokság négy állomása már sikeresen lezajlott, a szakág pedig "rátalált a helyes útra".
    "Mind a négy eddigi futamon több indulónk volt, mint a korábbi viadalokon, ráadásul a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség biztonsági referensei súlyos hiányosságokat sehol sem állapítottak meg. Most húsz év után térünk vissza Kalocsára, és hiszem, hogy a Kalo Race ugyanolyan sikeres verseny lesz, mint az előző négy" - jelentette ki Krajnyák Péter. Hozzátette, a sikeres jövő alapja lehet, hogy a futamokon a versenyzők a különböző nehézségek ellenére jól érzik magukat.
    "Mindezeket figyelembe véve, úgy gondolom, jó úton járunk, és remélhetőleg hosszú távon tudjuk megalapozni a tereprali sikerességét Magyarországon" - mondta a szakágvezető.

Fotó:terep-rallye.hu

Címkék