Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Egri & Pertis Zongoraduó a BMC-ben

Az Egri & Pertis Zongoraduó a BMC-ben

 Festői zenék csendülnek fel, valamint zenei festményeket és grafikákat vetítenek az Egri & Pertis Zongoraduó Áthallások koncertsorozatának következő estjén, november 21-én, vasárnap a BMC Koncerttermében.

    A zene és a képzőművészet egymást inspiráló folyamatait illusztrálja a társművészetek kapcsolatával foglalkozó Áthallások koncertciklus negyedik estje - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A hangversenyen a Mendelssohn testvérpár, valamint Jean Francaix, Szergej Rahmanyinov és Fritz Kreisler kompozícióinak hallgatása közben a közönség Felix Mendelssohn, Wilhelm Hensel, Auguste Renoir és az est művészvendége, a Munkácsy-díjas Lévay Jenő képzőművész képeiben is gyönyörködhet. Utóbbi többek között a Rahmanyinov-művek által ihletett grafikáiról, sőt filmalkotásairól mesél. A hangverseny háziasszonya a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Becze Szilvia lesz.
    Egri Mónika és Pertis Attila zongoraduójának Áthallások című, 2019-ben indult koncertsorozata a különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túl közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint az egymásra gyakorolt hatásokat. A ciklus szerves része egy-egy - a másik műfajt reprezentáló - vendégművész közreműködése, aki a közönséget érdeklő szakmai titkokról mesél. Ezeken az esteken közös produkció, valamint a közönség bevonása sem maradhat el.

MTI

Fotó:Jana T. fotója a Pexels oldaláról

Címkék