Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zebracápák érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Zebracápák érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Két zebracápát ajándékozott a tenerifei állatkert a Nyíregyházi Állatparknak.

 

 

    A 14 hónapos hím Maui és a 15 hónapos nőstény Nazare 110-110 centiméter hosszú, de ivarérett korukban akár 2,5 méteresre is megnőhetnek. A Kanári-szigeteken található Loro Park a nyíregyházi állatkert mellett a bécsinek is jutatott szaporulatából - közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője vasárnap az MTI-vel.
    Az India Ház legújabb lakói repülővel, majd speciális légkondicionált teherautóval érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol még szoktatóketrecben ismerkednek új lakóhelyükkel és a fekete hátúszójú szirticápa lakótársaikkal. A porcos halak naponta egyszer kapják meg heringből, makrélából, tintahalból és hekkből álló élelmüket.
    A zebracápák az Indiai-óceán és Csendes-óceán vizeiben honosak. Általában a partközeli sekély vizeket, a korallzátonyok környékét kedvelik, ritkán azonban a nyílt tengerre is kimerészkednek. Sokszor pihennek mellúszóikra támaszkodva az aljzaton, a tengerfenéken. Kültakarójuk kikeléskor csíkos - erre utal a fajnevük -, de a csíkok egy éven belül eltűnnek róluk és pöttyök jelennek meg rajtuk.
    A két állat érkezésével már hét cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.

MTI

Fotó:Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A  15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit a tenerifei Loro Park ajándékozta az állatparknak. MTI/Balázs Attila