Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Wizz Air újabb repülés-szimulátort adott át budapesti központjában

A Wizz Air újabb repülés-szimulátort adott át budapesti központjában

A Wizz Air átadta a harmadik teljes repülés-szimulátort (FFS) a budapesti képzési központjában, ezzel a képzési kapacitásuk 33 százalékkal nő - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

 

 

    A tájékoztatás szerint a 7,7 millió eurós beruházást követően az új 7000XR teljes repülés-szimulátor (FFS) a Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja.
    Az új berendezés mellett a budapesti képzési központban található még két másik FFS, és egy rögzített szimulátor.
    A közlemény szerint a beruházás kiemelten fontos a társaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.
    Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon - írják a közleményben.
    Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke a közleményben hangsúlyozta, az újabb teljes repülés-szimulátor budapesti képzőközpontba telepítése jól mutatja elköteleződésüket az iránt, hogy iparágvezető képzést, fejlesztést nyújtsanak.
    A légitársaságot a Londoni Értéktőzsdén jegyzik.
    A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 149 Airbus A320, A321, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, melynek átlagéletkora öt évre tehető. A légitársaságot 10,2 millió utas választotta a 2021. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

MTI

Címkék