Országos turnéra indul pénteken a Magyar Nemzeti Cirkusz

Két év kihagyás után újra országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz; a társulat pénteki nyitóelőadásán ukrán menekülteket látnak vendégül a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal és öt civil szervezettel közösen Budapesten a Pólus Center parkolójában.

 

A Richter család felajánlott 110 darab tiszteletjegyet Zugló Önkormányzatának a nyitóelőadására, így a kerület rászorulói is ingyenesen láthatják a produkciót – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Cirkusz hétfőn az MTI-t.
Ebben az évben először nem szerepelnek vadállatok a műsorban. A cirkuszi munkából végleg kivont állatokat a nagykőrösi Richter Safari Parkban helyezték el. A műsorban fellépnek Alex & Romy Jostmann uszkár kiskutyái, Richter József cirkuszigazgató púpos tevéket vezet elő és legújabb lovas produkcióját is bemutatja.
Lesznek akrobataszámok, először lép porondra Magyarországon Michael Ferreri, a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál bronzdíjas zsonglőre. Vakmerő ugrásokat mutatnak be a Gerling Csoport tagjai, akik biztonsági kötél és védőháló nélkül formázzák meg a hétszemélyes piramist. Duo Rebels görkorcsolya produkciója mellett Stevie és Jones Caveagna, Olaszország ismert komikusai gondoskodnak a jó hangulatról.
Csütörtökön rendhagyó élménypedagógiai órára hívja a társulat a diákokat Tudomány a porondon címmel. A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai által összeállított anyagot az ifj. Richter József által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz művészei és a Rippel fivérek mutatják be.
Az országos turné további állomásai Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Szentes, Szeged, Balatonlelle, Székesfehérvár, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szombathely, Pápa és Veszprém lesznek.
A Magyar Nemzeti Cirkusz országos turnéja Budapesten, a 22. kerületben fejeződik be november 13-án.
A tájékoztató idézi ifjabb Richter József cirkuszigazgatót, aki elmondta, hogy a Nemzeti Cirkuszt kísérő zenekar zenészeinek többsége ukrán állampolgár, akik eredetileg a napokban érkeztek volna Budapestre, de a háború miatt otthon ragadtak.
„Nagyon aggódunk és szorítunk értük ezekben a percekben is! Kétséges, hogy a premierelőadásunkra megérkeznek a háború miatt, de most az ő egészségük és biztonságuk a legfontosabb számunkra. Együtt érzünk velük, és bár távol élünk egymástól és más-más nyelvet beszélünk, a szívünk együtt dobog” – hangsúlyozta az igazgató.

MTI