Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

David Bowie-emlékest az A38-on

David Bowie-emlékest az A38-on

Ismét emlékestet rendeznek David Bowie tiszteletére magyar zenészek. A hat éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai április 13-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.

 

 

    A mostani koncert annak a sorozatnak az ötödik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed és John Lennon és Mick Jagger után az est címe Bowie and Friends - vol. 5: Brian Eno lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás producer, zenész közötti baráti és alkotói viszony köré épül - szerepel az esemény ajánlójában.
    A korai Roxy Music billentyűsével való kapcsolat a hetvenes évekig nyúlik vissza. Bowie 1976-ban, megcsömörlötten Los Angelestől és akkori önmagától a szürke, fallal szétválasztott Berlinbe költözött és a rajongók nagy része szerint munkássága három legjobb lemezét (Low; Heroes; Lodger) hozta össze Brian Enóval. A nyolcvanas évek mainstream pop-kitérője után 1995-ben ismét Enóval tért vissza művészi énjéhez az Outside lemezen.
    Az idei fellépők közül hárman - Márton András (KFT), Poniklo Imre (Amber Smith) és Szekeres András (Junkies) - az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Április 13-án az A38-on színpadra lép továbbá Nóvé Soma (Middlemist Red), Robert James Robson, Bognár Zoltán, Lázár Ágoston (Esti Kornél), Székely János (Meztelen Diplomaták), Bakó Balázs (Bits), Kókai Levente (Red Bug), Iliás Adám (Turn Signals), Tooff (amber smith), Takács Félix (SziaAnya), Stumpf András, Sőti Andrea és Sőti Barbara.
    David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

MTI