A Sony bemutatja a WH-1000XM5 fejhallgatót

Sony bejelentette díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb termékét, a WH-1000XM5 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgatót. Az új modell vadonatúj, magával ragadó hallgatási élményt biztosít, melyek az új technológiák alkalmazásával új szintre emelik a piacvezető WH-1000XM4 zajszűrését és hangminőségét.

 

A piacvezető zajszűrés legújabb szintje

WH-1000XM5 a Sony kiemelkedő zajszűrési technológiájával rendelkezik, a nyolc mikrofont vezérlő két processzor elképesztő hatékonysággal csökkenti a zajokat a közép és magas frekvenciatartományokban, az Auto NC Optimizer pedig automatikusan optimalizálja a zajszűrést az aktuális környezettől függően. Legyen szó egy pörgős munkanapról egy zsúfolt kávézóban, vagy egy hosszas ingázásról, a WH-1000XM5 megteremti a tökéletes hallgatási élményt és környezetet.

Az Integrated Processor V1-nek köszönhetően a WH-1000XM5 tökéletesen kiaknázza a Sony HD Noise Cancelling Processor QN1 által nyújtott lehetőségeket, a különleges 30mm-es meghajtó pedig tovább javítja a zajszűrést. Ezek a funkciók növelik a hangzásbeli tisztaságot és a basszus leképezését, így olyan szintű zajszűrést tesz lehetővé, amellyel a felhasználók teljesen kikapcsolhatják a világot maguk körül.

Tökéletesre csiszolt hangzásvilág

WH-1000XM5 fejhallgató új szintre emeli a hangminőséget. A Sony kiemelt figyelmet fordított a megfelelő anyagok kiválasztására és azok összeállítására, így a felhasználók az alkotók szándékainak megfelelő minőségben élvezhetik kedvenc zenéiket.

A speciális kialakítású, könnyű és merev boltozatú 30 mm-es meghajtó szénszálas kompozit anyagból tevődik össze, amely javítja a magas frekvenciák érzékelését, így még természetesebb hangást biztosít. A Sony egyedi technológiái közé tartozik az aranyat tartalmazó prémium ólommentes forrasztóanyag, amely a tökéletes kapcsolódásért és az optimalizált áramkörökért felelős, így a felhasználók minden zeneszám esetében tiszta és egyenletes hangzást élvezhetnek.

A Sony iparági hangkódolási technológiája, az LDAC[iii] vezetékkel és vezeték nélkül is lehetővé teszi a prémium, High-Resolution Audio felbontás használatát. A DSEE Extreme™[iv] funkció minden zeneszám esetében valós időben felskálázza a fájlokat, így a felhasználók az alkotó szándékai szerint élvezhetik kedvenc zenéik legapróbb részleteit is.

Az új fejhallgató 360 Reality Audio minősítéssel is rendelkezik, amely egyedülállóan testreszabható zenei élményt garantál[v].

Piacvezető hangminőség hívások esetén

WH-1000XM5 használatával bármilyen helyszínen telefonálhatunk: a Sony precíz Voice Pickup technológiája négy nyalábformájú mikrofonnak és egy mesterséges intelligencia által vezérelt zajszűrős kialakításnak köszönhetően a készülék tökéletes pontossággal érzékeli a felhasználó hangját, az újonnan fejlesztett szélzajszűrő kialakítás pedig minimálisra csökkenti a szél által okozott zajokat hívás közben. Így egy nyüzsgő utca vagy egy zajos munkakörnyezet is alkalmassá válik hívások lebonyolítására.

Vadonatúj kialakítás, még kényelmesebb viselet

A WH-1000X-sorozat tagjainak ikonikus kialakítását megőrizve a WH-1000XM5 új szintre emeli a stílust a külcsín tekintetében. A vadonatúj zajmentes kialakítást egy újonnan kialakított puha bőr borítású, fokozat nélküli csúszka tökéletesíti. A szintetikus puha szabású bőranyagok szorosan illeszkednek a fej köré, így a készülék kisebb nyomást helyez a fülekre és kizárja a külső zajokat, ami egész napos, kényelmes zenehallgatási élményt biztosít.

Minden korábbinál egyszerűbb irányítás

A Sony tisztában van azzal, hogy világunk gyors tempóban halad, ezért az Adaptive Sound Control funkció segítségével garantálja, hogy a felhasználók könnyedén áthangolódjanak az otthon nyugalmába egy hosszas munkanapot követően. A funkció a legtöbbet látogatott helyszínek felismerésével automatikusan az adott térhez igazítja a hangbeállításokat.

WH-1000XM5 a Quick Access funkciót is tartalmazza, így a felhasználók az okostelefon használata nélkül[vi] is vezérelhetik Spotify listájukat két vagy három érintéssel.

A Sony Headphones Connect alkalmazás biztonságos zenehallgatási élményt tesz lehetővé, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által biztosított hangnyomásra vonatkozó útmutatónak megfelelően. A felhasználók automatikusan értesítést kapnak, ha túl hangosan hallgatnak zenét.

WH-1000XM5 számos okos funkcióval segíti a mindennapokat: ha a felhasználó beszélgetni szeretne, a Speak-to-Chat[vii] automatikusan megállítja a zenét és beengedi a külső zajokat, majd a beszélgetés végén folytatja a zene lejátszását. A funkció a fejhallgató levétele esetén szintén automatikusan leállítja a zenét.

WH-1000XM5 kompatibilis a Google Asszistenssel és az Alexa szoftverrel is, így mindennapi feladatainkat érintésmentesen kezelhetjük. A felhasználók az “Ok Google” vagy “Alexa” vezérlőszavak használatával bekapcsolhatják az általuk előnyben részesített Asszisztenst[viii], és kapcsolatba léphetnek családjukkal és barátaikkal, zenét hallgathatnak, vagy emlékeztetőket állíthatnak be.

Egyszerű párosítás

Még sosem volt ilyen egyszerű a kapcsolódás, mivel a Bluetooth fejhallgató egyszerre két eszközhöz is csatlakoztatható. Hívás fogadása esetén a fejhallgató felismeri, melyik eszközt hívják, és automatikusan átkapcsol. A felhasználók egyszerűen, egyetlen gomb megnyomásával válthatnak a két aktív eszköz között.

WH-1000XM5 támogatja a Google Fast Pair funkcióját is, amely rendkívül egyszerű párosítást tesz lehetővé Android operációs rendszert használó eszközökkel, valamint segít megtalálni a fejhallgatót. A Swift Pair-rel gyorsan és könnyedén kapcsolódhatunk Windows 11 és Windows 10 operációs rendszert használó laptopunkhoz, asztali számítógépünkhöz vagy tabletünkhöz.

Környezettudatos kialakítás

A Sony a környezettudatosságot szem előtt tartva alakította ki legújabb termékét: a WH-1000XM5 csomagolása[ix] nem tartalmaz műanyagot, amely megfelel a társadalmi felelősségvállalás jegyében meghatározott ‘Made to be Remade’ alacsony szennyező anyagokat tartalmazó kialakítások irányelvének. A termék csomagolását kifejezetten a Sony számára újrahasznosított és fenntartható anyagokból készítették. Ezen felül a WH-1000XM5 autóalkatrészekből[x] újrahasznosított műanyagot tartalmaz.

Egész napos energia és egyszerű hordozhatóság

A Sony elkötelezett a tökéletes zenehallgatási élmény megteremtése mellett, ezért a WH-1000XM5 akár 30 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, így a felhasználók hosszas utazások alkalmával is élvezhetik a kiemelkedő minőségű zenei élményt. Sietség esetén az USB Power Delivery (PD) [xi] funkciónak köszönhetően 3 percnyi töltéssel akár 3 órányi töltöttséget is elérhetünk, így a pörgős napokon is biztosított a zenei élmény.

A WH-1000XM5 csomagolása egy kézreeső, összecsukható táskát is tartalmaz, amely a korábbi termékeknél is vékonyabb, így egyszerű hordozhatóságot tesz lehetővé utazásokhoz.

Együttműködés a világsztárral, Khaliddal

WH-1000XM5 piacra lépése kapcsán a Sony együttműködési megállapodást kötött a Sony Music Entertainment előadójával, a világszerte népszerű Khaliddal, hogy szemléltesse a WH-1000XM5 által nyújtott prémium zenehallgatási élményt.

Művészként és a zene rajongójaként a minőségi zenehallgatás kiemelkedően fontos számomra, a Sony új WH-1000XM5 fejhallhatója pedig elképesztő minőségű zenei élményeket garantál” – fejtette ki Khalid. „A zajszűrés közelebb hoz a zenéhez, és lehetővé teszi, hogy az adott dal minden apró részletét halljuk. A WF-1000XM5 új világokba röpíti a hallgatót – pontosan így szeretek én is új zenei élményeket megtapasztalni.”

Elérhetőség

WH-1000XM5 fejhallható fekete és ezüst színben lesz elérhető 2022 májusának végétől.

 

Forrás.SONY