Fotótriptichon – Szentendrén állít ki a MAOE Fotóművészeti Tagozata

Fotótriptichon címmel látható a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Fotóművészeti Tagozatának csoportos kiállítása csütörtöktől a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

 

Az évente megrendezett tárlat minden alkalommal egy olyan tematika köré rendeződik, amely az egyéni megközelítések mellett közös gondolkozásra, alkotásra is ösztönzi a résztvevő fotóművészeket – közölte az MTI-vel szerdán a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
A 2022. évi kiállítás hivószava a triptichon fogalma; a tárlat gondolatiságát ennek a különleges hármas egységnek a fotográfia nyelvén történő kifejezése határozza meg.
A triptichon művészeti definíciója szerint egy három képből álló, kétszintes hierarchikus ábrázolási szerkezet, aminek középső képe a másik kettőhöz képest egy szinttel magasabban helyezkedik el.
A MAOE fotótagozata ezen a tárlaton arra vállalkozik, hogy a fotográfia eszköztárával dolgozza fel ezt a sokrétű gondolat- és hagyománykört, megmutassa milyen sajátos kontextusba helyezi a triptichon tematikát a kortárs magyar fotográfia – tájékoztat a közlemény.
A kiállításon Apáti-Tóth Sándor, Baloghné Kovács Matild, Cserkuti György, Dobos Rhea, Dobóczki Zsolt, Dozvald János, Eifert János, Fekete István, Fekete Zoltán, Fuchs Lehel, Gál András, Gedeon Péter, Gáti György, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Ilku János, Kaiser Ottó, Kiss-Kuntler Árpád, Kerekes Zsuzsi, Liszi Renáta, Módos Gábor, Nagy István, Neumann Ildikó, Papp Elek, Ries Zoltán, Seres Géza, Siklós Péter, Soltész Boglárka, S. Faragó Gyöngyi, Szabó Antónia, Szikszay Ágnes, Tóth József, Varga Tamás és Zsila Sándor munkái láthatók csütörtöktől június 18-ig.

MTI