Szamuráj kardos összecsapás a Nyolcba! (videó a cikkben)

Március elején két társaság ugrott egymásnak a nyolcadik kerület egyik utcájában. A hangzavarból kihámozható volt, hogy egy headseten ment a vita, ami kardforgatásig fajult. Egy nő és egy férfi állt az egyik oldalt velük szembe pedig több férfi és és nő nézett a párossal farkasszemet. Ahogy a videón is látni, nemcsak szócsatát vívtak, hanem felkészültek a közelharcra is. Botokkal, szamurájkardal és fel nem ismerhető fegyverekkel.

Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre elmondta:

„ a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. március 2-án 20 óra körül a Magdolna utcába mentek ki, mivel ott több férfi között szóváltás alakult ki, amely során különböző eszközök kerültek elő. Az eset során nem sérült meg senki, a rendőrök három férfit állítottak elő. Az ügyben a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást.”

Bár a rendőrség gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően senki sem sérült meg, a résztvevők így is súlyos büntetésre számíthatnak. A garázdaság alapesetének büntetési tétele, két évig terjedő szabadságvesztés. Minősített esetben, azaz csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva,
fegyveresen, felfegyverkezve vagy nyilvános rendezvényen történő elkövetés esetében a büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés lehet.